ŞİİR YAZMANIN FORMÜLÜ YOKTUR

Kısaca böyle diyor Natama 2. sayısında, yani Nisan-Mayıs- Haziran 2013 sayısında. Geç kaldım biraz dergiyi anlatmada ancak ne demişler, geç olsun da güç olmasın.

Şiir,şiir, şiir. Şiir üzerine kafa yoran genç edebiyatçıların dergisi desem yanlış olmaz herhalde. Yayın kurulu sağlam: Enis Akın, Cihat Duman, Süreyya Evren, Mehmet Öztek, Hayriye Ünal..

Dedalus Kitap'ın edebiyat dünyamıza hediyesi Natama. İlk iki sayıda bir  arkadaşım da bu dergideydi, onun aracılığıyla duymuştum zaten :)

Kalınca bu sayıyı okuduktan sonra ise aklımda kalan anarşik kelimesi oldu, neden bilmem :p Sayfa tasarımı da dahil :p
Değişik dosyalar ve değişik yazılar vardı bu sayıda. Örnekse Kaçak Dövüşen İronist: Metin Eloğlu, Otomobilin Şiirleştirilmesi, Şiirin Otomobilleşmesi.
"Adamlar edebiyat/şiir üzerine düşünüyor abicim!" :p


Gelelim diğer dergiye: Temrin.

Temrin nispeten eski bir dergi. Elimdeki 60. sayısı (Temmuz-Ağustos 2013). Bu sayıdan önce aylık çıkarken artık 2 ayda bir yayınlanacak.

Kapakta ilgimi çeken iki başlık: Hasan Ali Toptaş ve Ferit Edgü'de Değişen Taşra ve Gazetecilikte Değişmeyen Problem; Kavram Kargaşası ve Üslup Sorunu.

Ne diyerek bitiriyoruz: Dergi; hür tefekkürün kalesi!

Öyle dergilerin çoğalması umuduyla, yayınımız sona erdi, iyi geceler  sayın seyirciler:p (Hiç güç olmadı yazmak, demek ki neymiş, atalara güvenilecekmiş:p)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)