GÖLGE FALI


Merakla beklediğim bir kitaptı Gölge Falı.  Buralarda   duyurmuştuk.

Hazır yazarı da Tüyap'ta iken dedikodusunu yapalım kitabın :p


İlk kitap için iyi bir başlangıç. Kitaptaki öykülerin kimisinin ilk hallerini blogunda da okumuştuk.

Kitaptaki  öykülerde ilk dikkatimi çeken, sürekli  anılarını anlatan bir birinci tekil  anlatıcının varlığı. Bu da öyküleri hatıra kıvamına getiriyor. Bu noktada Aydın Şimşek'in arka kapak yazısıyla denk düşüyoruz: "… Bunların öykülerini, sahici bir dille, eskimiş fotoğrafları anımsar gibi anlatıyor yazar."

Kitaba, Kimin Hayatı diye soran bir hikâye ile başlarken yazar da buna okurun dikkatini çekmiş  aslında.

Kitapta ilk hoş sürprizi Sevim Burak'a gönderme yapılan sayfalarda yaşadım. En sevdiğim öyküler ise:
Odanın Birinde (tam benlik bir öyküydü bu ve tanıtım söyleşisinde tamamen tesadüf olarak, Deniz'in bana verdiği kart da bu hikayeye ilham veren kart çıktı. Hoş bir anı olarak hafıza çekmecelerinde yerini aldı), Kayıp, Gece ve Kadın, Aynanın Dışında Gece Yarısı, Çünkü Unutmak Masmavi bir Gökyüzüdür, Sabah Postası, Sana Şans Getirecek, Rüya Adam. Bu sonuncusunda hayranı olduğum büyülü gerçekçilik tadını duyumsadım.

Şimdi "Hıh, arkadaşının reklamını yapıyor" dememeniz için bana göre olumsuz birkaç noktayı da ekleyeceğim. Öncelikle düzeltmen eksikliği bariz hissedilmekte. Yayınevinin bu soruna en kısa sürede çözüm bulacağından eminim. İkincisi, bazı öykülerde okuru yoran fazlalıklar vardı. Ama edebiyat tutkunu  bir Deniz Moralıgil'in ikinci dosyasında bu ağırlıkları atacağına eminim. 

Bu arada kitap kapağını çok başarılı bulduğumu da eklemeliyim. Deniz'in bu önemli konuda da titizlenerek çalıştığını biliyorum.

Başka güzel haberler de var: Üç arkadaşımın daha kitaplarının çıkmış olması. Bir diğerini de ocak ayında bekliyorum.  Güzel kitaplara; güzellikleri,insanlığı yeşertmeleri için...



3 yorum:

  1. Gelsene benim bloga film çekiyoruz :)

    http://gelibolu17.blogspot.com/2012/11/hayat-sevince-guzel.html

    YanıtlaSil
  2. Sevgili N. beğendiğine çok sevindim.

    Sevim Burak konusundaki dikkatine ayrıca bir selam çakıyorum. Beni çok mutlu ettin. Sevdiğin öykünü kartının çıkmış olması inanılmaz. Bir arkadaşım bir kendine bi rbaşkasına kitap aldı, her iki kart aynı öyküye ait iki farklı karttı. Bir arkadaşa da babası ikle mesaj gibi bi rkart çıktı. Ne garip oldu Gölge Falı'nın falları da.

    Ben diye konuşan bir anlatıcı biraz da bilinçli oşdu aslında. Sırealamada ayrıca "ben" ağzından anlatılan öyküleri bir araya koymaya çalıştım.

    Çok teşekkürler.

    Ocak ayındaki projemiz için çok heyecanlanıyorum. Teker teker birikmeye başladılar bile. Artık uykularımı bu yeni anlatılar, öykküler kaçırıyor. Çok keyifli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hımm, proce ilerliyor demek iyi. Ben aynı konuda bir çalışma daha istendi biliyor musun :) Çok çalışmam lazım çooook :)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)