TOPLU EZİYET ARAÇLARI

Sağolsun İzmir'de belediyeye ait toplu ulaşım araçları hiçbir zaman "hareket çizelgelerine" uymak gibi bir eylem içerisinde olmamışlardır. Eshot bununla övünüyor sanırım. Gaziemir'de çalıştığım 8 ay boyunca bir tek gün yoktu ki otobüs zamanında gelsin ve ben işe geç kalmayayım! Yeminle söylüyorum patron kendi aracını servis gibi kullanmaya başlamıştı benim yüzümden!Yani Eshot yüzünden! Hareket memurluğuna gidip"ahval" bildirmediğim hafta olmamıştı. En sonunda "nereye şikayet edersen et!" lafını bile duymuştum. O kadar "rahattılar" yani! En son işim için de servisten önce otobüs kullanmam gerekiyordu ve maalesef yine değişen birşey yoktu!

Şimdi de metro yüzünden- yılan hikayesini de geçen metro yüzünden-  5 dakikalık mesafeye 25 dakikada ulaşıyoruz! Yılan gibi kıvrıla kıvrıla, sallana sallana. Bir de sıcak...

Zavallı güzel İzmir'im , layık olduğun  güzelliklere ve hizmete ne zaman kavuşacaksın?

6 yorum:

  1. Şİmdi Eshot un ne olduğunu tabii millete açıklamak lazım bilmezler; ESHOT: Elektrik, su,troleybüs, otobüs işletmeleri demek oluyor. Bir zamanların, EGO ve İETT si gibi. Şimdi yok tabii, İZulaş var, İZOBAN var. Varoğluvar.Ama bunlar yok.:))
    Metro ve metro-tren bağlantı ve aktarmalarında sorun olduğu doğru. O kadar uzun boylu oluyor mu Gaziemir istikametinden bilmiyorum. Ama canım, GAziemir de dağınbaşı yani.Neee alakası var İzmirle.:)) Hem, zaten ben Karşıyakalıyım.:)) Bizim otobülerin sallabaşlığı ünlüdür. Bildim bileli "dolmadan kalkmazlar".:) Hem canım, daha bu sabah İstanbul'un yaşadığı Metrobüs faciasından dolayı mavramı geçmiş bir dünya hasetliği ortaya saldırtmışken.. Oldu mu şimdi bu post.Ya okuyorsa? Karizmamı çizdirteceksin.:))

    YanıtlaSil
  2. Bahsettiğim şeyin uzak- yakınla ya da metrobüs/uçak kazalarıyla ne ilgisi var Usta? Sefer saati çizelgede yazılmış mıdır? Vatandaş kendini ona göre ayarlamış mıdır? Eveett...

    Herkesin babasının helikopteri mi var sanırsınız efem:)

    Neyse, kendimi bildim bileli Balçova'da otururum ve zamanında gelen otobüs diye birşey hafıza kartlarıma işlenmemiştir hiç:)

    "Büyükşehir" böyle mi olur allasen?

    YanıtlaSil
  3. Balçova.. Öğrenmiş olduk.Tam karşı kıyı oluyor yani.:)) Valla Karşıyakada şu anda sahildeki bir durakta(Osmanbey Parkı durağı) Gelen otobüslerin sırası ile hangileri olduğu ve kaç dakika sonra durağa varacağına ilişkin bilgileri gösteren bir adet elektronik gösterge var. Üşenmedim baktım tutturuyorlar mı diye.Vallahi tutturuyorlar.:)) Ben de şaşırdım yani. Sekmedi üstelik. Belki deneme belki de bir duraklık bir hizmet ama yaygınlaşırsa müthiş olur.
    Ayrıca, yahu dedik dimi bizim bu eshotçular ben bildim bileli böyledir diye.:) Demek ki yakınıyoruz. Büyük olmasına gerek yok, şehir olması yeterli böyle olmaması için. Ya sen de boşver otobüsü binsene Üçyol iskelesinden vapura. Ya da gel işte bu tarafa. Bi daha İzmir'e inmeye gerek duymazsın.Ayrıca her yere de yürüyerek gidersin.:))

    YanıtlaSil
  4. Yahu ne var bu Karşıyaka'da? Bakınız, bu taraf öyle benimsenmiş ki sizin oralar hep "karşı" olarak kalmış:)Oradan belli sizin buçuk olayınız zaten:)Ayıralım sizi İzmir'den efem, il yapalım:)Madem otobüsler bile zamanında işliyor, kesin ayırmalıyız:)

    YanıtlaSil
  5. Ağzından bal damlıyor.:))) Ama ben sana bir örnek vereyim: Bütün ilçe, 1920 lerin sonlarında sanırım, vapur fiyatlarının artışını protesto etmek için tam bir yıl, o tozlu topraklı yollardan laşmayı göze alıp kendi kiraladıkları otoüslerle İzmir e gidp gelmiş, vapur fiyatlarının düşürülmesini sağlamış.Yetmez mi?.:))

    YanıtlaSil
  6. Sizin oraların havalisi hala o 1920lerin tıynetindeyse koşa koşa yerleşirim,(eski çamlar bardaktır) malum canlının uysallığı var bu taraflarda:)
    Neyse kapatayım bu mevzuyu,gören de hakiki İzmirli sanacak beni:)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)