İZMİR'DE BU SABAH



Bir uyandım, güneş pırıl pırıl. İzmir İzmirliğini yapıyor yine bu hafta. Termometreler 17 derece selsiyusu gösteriyor. Mis gibi. Durulur mu boş evde?



Hemen bir bakkal makyajı, saçlara bir fırça, hop dışarısı… Arkadaşlar müsait olmadığına göre cinsimizin gizli genine dayanarak ufak tefek bir alışveriş yaparız dedik.


Ama kendimizi kitapçıda bulduk. Bu kez arkadaşımın oğluna bir hediye alayım dedim ama bir baktım kendime de almadan çıkmamışım. Oysa evde bekleyenler bitmeden yenilerini almazdım.

İşte bugünküler:








Bunlar da evde bekleyenler (Schimmel'in kitabı okudukça blog'dan hediye gelmişti):






9 yorum:

  1. Efendim stresli bir güne başlarken , Bostanlı'nın iyot ve deniz kokusu içimize çekildi bir güzel...Sonrasında güneşin tadını çıkaramasam da , gün içinde donmadan zaman harcandı.:)) Karşıyaka'nın bu yanını seviyorum.Kitapların bir kaç tanesi sanırım 2.el...Ehh bir zamanlar çorbamın kaynamasına katkısı olan bir modern zaman dervişliği gibidir sahaflık.Kağıdın kokusu genzimi az yakmadı yıllar önce.:)
    Karşıyaka'da hâlâ (şapka yapabiliyorum artık gördüğünüz gibi ) bir kaç tanesi direniyor zamana.

    YanıtlaSil
  2. KARŞI KIYININ İZMİRLİSİ OLARAK DENİZE UĞRAMADIM.

    SAHAF DENİR Mİ ALDIĞIM YERE? BELKİ.

    ESKİ BASIMLARDAN OKUMAK ACAİP BİR TAKINTI OLDU BENDE...Kİ KLASİKLERİ ÖNCELEYEN BİRİ OLARAK BENİM İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN. NE Kİ ARTIK ARADIĞIMI BULAMIYORUM, YENİ YERLER KEŞFETMEM GEREK.

    ŞİMDİ SİZ BİR ZAMANLAR SAHAFLIK MI YAPTINIZ? BENCE SAADETMİŞ. :)

    YanıtlaSil
  3. Bir dönem İzmir'in en genç sahafıydım.:))
    Şu anda yaptıkları sahaflık değil elbette...Kitaptan bîhaber sahaf mı olur?
    Aradığınızı bulabileceğiniz sahaf kalmadı da ondan.Benim bildiğim bir Hakan Abi var hâlâ devam eden...Saadet miydi o zamanlar evet...:))Az beleş kitap okumadım.:)))

    YanıtlaSil
  4. Güzel havada, kitapçı kitapçı dolaşmak da güzel bir spor aslında..

    YanıtlaSil
  5. bi okuyayım, düşünürüm :)

    YanıtlaSil
  6. ah sahaf düşkünüyüm. bildiğin hastasıyım. bir şehre gittiğimde yaptığım ilk iş sahafları dolaşmak olur. tanıdığım her sahaf eline iyi bir kitap geçtiğinde direk beni arar. resmen kendimden geçiyorum. ama favorim beyazıttır...

    YanıtlaSil
  7. Kedi'cim, İstanbul'u sırf bu yüzden görmek istiyorum desem abartmış olmam:)

    Avram Usta; yalandan bir İzmirli olarak bana birkaç sahaf adresi verebilirsiniz:)

    YanıtlaSil
  8. valla N.N. ben Ankaralı'yım ama çok iyidir oralarla aram. İstanbul'a yolun düşerse haber uçur bana ve git Beyazıtta elif kitabevini bul:) Turan amca da, Burak da benim ismimi duyunca ellerinden gelen yardımı yaparlar anacım:)tabi kedi deme:))) gerçek ismimi söyle hahah:)

    YanıtlaSil
  9. Kedi'cim harikasın, yazdım valla not defterime, inşaallah iyi bir amaçla yolum düşer de İstanbul'a,giderim oraya da :)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)