Edebiyat sizlere kaldıysa

Instagramda, sırf benim takip ettiğim, benim önüme düşen gönderilere bakınca; öyle çok öykü atölyesi, okuma gruplari, internet dergileri,  yazarlarla söyleşmeler, toplasmalar, kamp yapmacalar,  kitap okuma ve kitap yazma platformlari, butik yayinevleri, yayinevleri, öykü yarismalari, ilk kitap ödülleri......... var ki...

Sanırsın Türkiye dünyanın en gelismis, en entelektüel, en refah seviyesi yüksek, modern ülkesi! Peh!

Adını yazamayacak tipte insanların giyinip süslenip, arkasına yazma merakı olan ama ciddi yerlerden red alan insanları toplayıp üşenmeden fanzin e-dergi filan cıkarıp bir iki yil sonra bir de ismi bilinen bir yazarı- şairi yanlarina katıp yetmeyip yayinevi kurup ortaya yılların edebiyatçısıymış gibi çıkmaları... (Ellerinden çıkan kitaplarin"öykü seçkilerinin" imladan habersiz sayfalarini çevirmekten bıktım.)
Peh.
Edebiyat onlara kaldıysa onların olsun.

10 yorum:

  1. edebiyatın böyle bir yöne kayması çok üzücü...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam, herkes yazar -şair, herkes 5 dakikalığına ünlü bu devirde:)

      Sil
  2. Çöp kitap çok. Galiba artık ciddi edebiyat yarışmaları da kalmadı, eleştiri ise hiç yok. Eleştiri geleneğimizin olmaması, hiç bir alanda yapılaması ise ayrı bir sorun. Olanlar reklam amaçlı övgüden ibaret

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elestiri konusunda aynı düşüncedeyiz. Bugün dergilerde kitap elestirisi yazısı diye baktığımızda tanıtım yazısından başka bir şey göremiyoruz. Çoğu da ahbap dost övgüsü.

      Sil
  3. Bu alanda popülerlik keşfetmişlerse demek ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle. Kazanç kapisı da kimi uyanıklar için:) Napalım bu devir de böyle geçecek:))

      Sil
  4. Merhabalar.
    Gürk yatacak tavuk aramaya gerek yok. Evet bu işler, kuluçka makinasında seri şekilde üretilen civcivlere döndü. Sizin de saptadığınız gibi, "edebiyat onlara kaldıysa, onların olsun!"
    Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz iyi okur olarak seçici olacağız hep yaptığımız gibi,yazarken de özgün ve samimi. Zaman kalıcı ve iyi olanı belirleyecektir eninde sonunda. Teşekkürler.

      Sil
  5. Olsun valla olsun, bizden de uzak olsunlar. Tahammül edemiyorum gerçekten o güruha...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuru gürültü işte:) Napalım, zaman boyle bir zaman. Çok da kaale almayayım diyorum ama bazen de kötüye kötü demek lazım. Selamlar.

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)