Oh Olsun

 Özel okullara zam geldi. Hükümet sınır koymuş ama yemek konusunda bağlayıcı bir şey demediği için özel okul sahipleri yüzde 300 yemek zammı yapmış.( bkz. Habertürk)

Oh olsun,  devlet kümes açar gibi özel okul açılmasına izin verirken biz vatandaş olarak, hop bi dakka, özel okul açacağına devlet okullarının imkânlarını genişlet, kuzeyde güneyde doğuda batıda eşit imkânlı okullar yap, vergilerimizi kaliteli eğitime harca demezsek daha çok görürüz bunları.
Parası olanın diploma aldığı bir ülkeye döndük. Yazık.

6 yorum:

  1. Birçok ilimizde pek çok nitelikli devlet okullarının yerine başka okullar yerleştirildi Öğrenciler uzak mahallelere taşındılar. Okullar için hazırlanan bina yönetmeliğine uymayan binalarda okullar açıldı. Spor salonu, oyun alanları, bahçesi dahi olmayan binalarda eğitim-öğretim(!) başlatıldı.
    Çok değerli, nitelikli öğretmenlerin başarıları görmezden gelindi. Başarıları birkaç cümleyle bile Medyada yer almadı. Oysa bazen uzak yörelerde, küçük ilçelerde, köylerde harikalar yaratan öğretmenler de var.
    Ne güzel, ne içten yazmışsınız.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmadıklarımı da siz yazmışsiniz. Teşekkürler.

      Sil
  2. Merhabalar.
    İktidar elini ayağını her şeyden çekti. Her şeyi sattı ve her hizmeti de özellere yükledi. Pek yakında çocuklarımızın eğitim göreceği devlet okulu da kalmayacak! Durum onu gösteriyor. Böyle iktidar olmaya ve ülke yönetmeye ne var!..
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasılsak öyle yönetiliyoruz. Çoğunluk olarak tabii. Selamlar.

      Sil
  3. Ay valla eğitim nerden tutsak elimizde kalan bir konu. Yıllardır bir gram düzelmedi. Özel okullar zaten ayrı bi alem, korkunç ne desem bilemediğim bir nokta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çözmek istenirse şıp diye çözülecek bir konu aslında. Ama bizde o niyette kimse yok...

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)