FACEBOOK VE MESSENGER'I NASIL SİLDİM? 20 SAYFADAN TEK SAYFAYA

(Skandal bundan 6 ay sonra sonra patlak verdi. )


Facebook ve instagram inatla her fırsatta rehberindeki kişilere bağlan diyor. İnstagram yine yaptı bunu az önce!
Sana ne fb, sana ne instagram?

Sanal âlem mahremiyetsiz. Sınırları belirsiz. Bu sınırları ben koymazsam kimse koymaz.

Ben sadece seçtiğim insanların ve zümrelerin paylaşımlarımı görmesini, ben de onlarınkini görmeyi istiyorum! Sana ne benim arkadaşlarımdan!

Özel hayatıma, arkadaş seçimlerime daha da ne burnunu sokuyorsun! Zaten yeterince açılıp saçılmış bir hayat yaşamamıza çanak tuttunuz. Niye her seferinde bir seçim yapmaya zorluyorsunuz? İnatla bu konuyu işliyorsunuz?

Biliyorsunuz, bu tür uygulamaları indirirken, kullanırken bazı izinler isteniyor. Aksi halde kullanamıyorsunuz. FB'nin son güncellemelerinde rehbere ulaşımı da eklemişlerdi. Fb'u, yine bu gizlilik ayarlarından dolayı kızıp silmiştim, ikinci kez yüklüyordum cep telefonuma, gördüm bunu. İstemeyerek de olsa izin verdim zira alışmışız kullanmaya. Ayarlardan rehberimdekilere ulaşmasını engelleyebiliyorduk nasılsa.

Fakat geçen gün cepten Fb'ye girdim ki ekranımda bir bildirim: REHBERİNİZDEKİ  ARKADAŞLARINIZDAN BİRİ FB HESABI AÇTIĞINDA SİZDEN BİR ARKADAŞLIK DAVETİ ALACAK."

Haydaa!
Orayı kurcaladım, burayı kurcaladım engelleyici bir komut bulamadım ayarlarda.
Tepem attı, fb'yi de messenger'ı da sildim cepten. Şimdi sadece laptopumda var. İnşallah bir gün tamamen kurtulurum bunlardan.
.............
Evet arkedeşler, 6 ay önce yazdım bunları ve yaklaşık 6 aydır böyle. Hiç de kötü bir şey değilmiş cepte fb'siz filan olmak. Hiç eksiklik duymadım. Derken fb skandalı patlak verdi. Takip etmişsinizdir umarım. Bahsettiğim kurcalayıp da bulamadığım izin ayarlarını Fb sözcüsü 20 sayfadan tek sayfaya! indirdiklerini bildiren bir mesaj yayınladı. O an okkalı küfürlerimi tekrar ettim. Zuckerberg bugünlerde senatoya mı ne ifade verecek. Hoş Amerikan verilerini İngilizlere satmayaydı yine bir şeycik olmazdı şekeroğlana. Not: Yazımda soruyormuşum gibi gelebilir ama cevaplarını tabii ki biliyordum, kişisel verilerin satılması skandalıyla bazılarına aşikar olan herkese resmen aşikar oldu.
Dikkatli kullanmamız gerek google, vatsap, fb vb.ni. İşte aşağıya bazı ekran görüntüleri ekliyorum, sonra aaa Narda'cım ben duymamıştım, ben görmemiştim, bilmiyordum, ühüü diye ağlamayın:)






Her şeyimizi de stokluyorlar, sanmayın ki her bir aramamız, izlediklerimiz silinip gidiyor, kayboluyor sanal âlemde. Düşünün geleceğin milletvekili, Tübitakçısı, ekonomisti, sanatçısı, yazarı... ve bu ülkenin kilit isimleri olabilecek gençlerin, çocukların her türlü verileri stoklanıyor. Tam profil elde... Ben mümkün olan her uygulama ve platformda, her tür izinleri kısıtlıyorum internette. Yine de istediğim gibi değil.

Bu arada aşağıdaki çalışmayı da dört gözle bekliyorum. İnşallah aslına sadık kalır ve yayılır.

Eski Linux geliştiricilerinden Gael Duval, androidin google ile açık bağı olmayan kaynak kodlu halini geliştirmiş. 

18 yorum:

  1. Sosyal medya rahat bırakmıyor cidden :)
    Ben de beklerim bloguma gelmediniz epeydir sanırım? sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  2. Keşke tamamen kurtulabilsek ama yapamıyoruz maalesef...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurtulmali ya da cok dikkatli kullanmaliyiz.
      Geç kaldik ya zararin neresinden dönülürse...

      Sil
  3. Facebook ve messengeri sileli bir yılı geçmiştir.Hiç yoksunluk hissetmedim zira yerine instagramı ikame ettim.Şimdi bir o kaldı.Blog haricinde girdiğim her uygulamadan kurtulmayı ümit ediyorum ama çok zor:(

    YanıtlaSil
  4. Çok uzun zaman önce face i sildim gitti. Ve ardından bu haberleri duyunca anladım ki, karşılıksız bir şey verilmiyor... şimdi aynı şeyi google için düşünüyorum. 1 sene sonra akılsız telefona geçme planım var inşallah. Bıktım vallahi bu oyunlardan..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Google'in da face'den kalır yanı yok. Her seyi tek hesaba baglamiş her yerde pesimizde. Akıllı telefonlardan ben de nefret etmeye basladim ama bayagi da alismisim.Ama hedeflere koymak gerek bence de. İyi fikir.

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Nereden niye nicin neden sebep kim ne nasil ne zaman...

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Aslinda şu an hepimizin face ve instagram hesaplarini kapatmasi lazimdi:) ve google hesabini da. Ya da bunlari kullandigimiz telefonlarda baska hicbir is yapmamaliyiz:)

      Sil
  7. Artık bende akıllı telefondan nefret ediyorum gerçekten

    YanıtlaSil
  8. feys kullanmıyom çoktandır yaa iki heklediler hesabımı, blog zaten evimiz, insta ve twit işte, veriler de öyle ama napcan işte dünya böyle artık :) small world :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnstagram ve twitter yok olsun sadece bloglar kalsin bence. Her şey bakıp geçmelik oldu. Sevmiyom öylesini.
      :)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)