Yorulduk Mu?

Kırk yaş mı dedin… Benim gözümde hâlâ o yirmiliksin.


Hatırlıyorum (isteğimin hilafına) ikimiz de yirmili yaşların başında,  bir yandan o yabancılık denizinde  kulaç atarken bir yandan farkında bile olmadan umutlarımızı sıralıyorduk.

S. Burhanettin Türbesinin karşısındaki o bankta rüzgârın yüzüme çarpıp saçlarımı savuruşunu ve düşündüklerimi hatırlıyorum şimdi de… O kadar taze ki! Eve gitmeyip oturmuş ve ilk kez,ilk kez hayatımın alacağı yeni yönü düşünmüştüm.Nereye ait olduğumdan (hemen hemen şimdiki kadar) emin değildim. Sadece… sen vardın ve… Hayır, kimse yoktu. Herkes kendi denizinde yüzüyordu aslında. Aynı kıyıda rastlaşıp dinleniyorduk bazen, o kadar. Birbirimizi bırakıp gideceğimizi o gün hissetmiştim, sözlerimizin aksine.

Benim oturduğum yerde, pembe-beyaz çiçekleri açar açmaz kar gibi dökülen erik ve kiraz ağaçları vardı. Son bir ay boyunca, insansız bu bahçelerde, onlarla gönül bağı kurmuştum. Bütün acılarımı ve öfkemi işte bu manzaraya hapsedip döndüm.

Sense bir yere ait olmayı becermiş gibisin. Bedeli ağır oldu desen de. "Artık yoruluyorum, yaşamaktan bile". O zamanlar, her genç gibi, yaşlıları, yaşlanmayı aklımıza bile getirmiyorduk. Gerek de yoktu buna. İnsan bedenen yaşlansa da kafası hep gençtir demişti birisi. Sanırım doğru bu, ruhlar hep genç kalıyor, ruhlar yaşlanırsa ihtiyarlıyor insan. Hafızamdaki fotoğrafın yaşlanmıyor, ruhunu taşıyan fotoğrafın.

Türbenin karşısındaki bankta oturuyorum. Rüzgâr cılız ağaçların yeşilinden mezar taşlarına dolanıp geliyor, yüzüme saçlarımı vuruyor ve ben bankta oturup düşünüyorum: Ne yapacağım?





4 yorum:

  1. Meraklısına not: S. (Seyyit) Burhanettin Türbesi, Kayseri'deki Selçuklu dönemi mimari örneklerinden birisi olup, şehir merkezinde yer almaktadır. "Döner Kümbet" adı verilen kesmeli türbenin ayakta kalan yapılarındandır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aaa, Wikipedia yorum yapmış bana.

      Sil
    2. sensin wikipedia.. kısa etekle gezip ayşecik misafirlikte oynarken sen daha arkadaşlarınla ben o kübetin etrafında fır dönüyordum.

      Sil

    3. biz de bilmiyorsun demedik, malumatfuruşluktan yana benzettik, hıh:)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)