ERKEK BİR SEVGİLİ BULUR VE...


Erkek bir sevgili sahibi olur. Olaylar gelişir.

  • Sevgili yapan erkek etrafındaki erkeklere sevgili yapmalarını tavsiye eder. Sebep açıktır. Abi ben bir halt yedim siz eksik kalmayın.
  • Sevgili yapan erkek hızla kılıbıklaşır. Bir hafta önce delikanlılığın, maskülenliğin, ataerkilliğin kitabını cilt cilt kütüphaneleştiren şahıs, hızla “hatunu kırmamak lazım” “anlayışla karşıla” “abi söz verdim de hatunla buluşmam gerekiyor” “doğalgaz faturasını yatırmayı unutmuşum” “maç falan boş işler, önemli olan hayatını düzene koymak” vb. gibi gaibden hezeyanlarla soğuk terler dökerek saçmalamaya başlar.
  • Sevgili yapan erkek hızla değişir. Hatta o kadar değişir ki Ekim devrimi yanında halt etmiş kalır. Bir nevi Paris komünü gibidir. Ömrü de Paris komünü gibidir. Yazıktır, etmeyindir.
  • Sevgili yapan erkek tuhaf hobiler edinir. Daha önce değer verdiği birçok şeye sırt çevirir. Hızla sevgilisi ile ortak hobilerine yönelir. Zamanla geçmişinden kopar. Ne İsa’ya ne Musa’ya yaranabilir. Hanifim ben diyerek Halilullah yoluna baş koyduysa da haşhaşin ajanları tarafından yarı yolda bastırılır. Oh, olsundur!
  • Sevgili yapan erkek gezmiyorsa gezgin, geziyorsa ev çocuğu, ehl-i keyfse ehl-i bikeyf, çalışkansa tembel, tembelse çalışkan olur. Bilinçaltı parça pinçik olur. Ne Freud ne Jung toplar. Neyzen Tevfik belki!
  • Sevgili yapan erkek klasik söylemlerine başlar: “Hayat ne kadar güzel” “Yaşamak ne kadar güzel” “Onsuz yaşayamam abi” “Ferdi Tayfur benim için yazmış bu parçayı” “Geçen bir romantik bir film izledim, çok güzeldi, sen de izlesene” “Hayatım anlam buldu” “Artık dünyadan daha ümitliyim” “Baba olarak beni düşünebiliyor musun” “Şu koltuk takımı güzele benziyor bakalım mı” “Geçen hatunla bir kafeye gittik çok güzeldi” “Hatun güzel yemek yapıyor şanslı adamım ben” vs.
    Örnekler bol ohaa çekilecek tarzda arttırılabilir. Bunlar yaşanmış, yaşanmakta ve yaşanacaktır. Allah ıslah etsindir.
  • Sevgili yapan erkek herhangi bir Nolan, Scorsese, Anderson ya da kral bir festival filmini ekebilir. Çünkü sevgilisinin bir gömlek alması gerekiyordur! Şahıs taşlanarak öldürülmelidir, gaz odaları da olabilir. Hadi Anderson ve Scorsese’yi geçtim, festivali de mazur gördüm, Nolan lan bu! Urun kellesini!
  • Sevgili yapan erkek sigarayı bırakır, sigaraya başlar; alkolü bırakır alkole başlar; magazin bile okuyabilir. Şuur felç haldedir. Allah akıl fikir versindir.
  • Sevgili yapan erkek verdiği sözü tutmaz. Bu da erkek olan kısmını alıp götürebilir. Aman dikkat!
  • Sevgili yapan erkek Jane Austen okusa başımız gözümüz üzeredir. Jane’i hezeyanlarıyla beraber hem sever, hem de dalgasını geçeriz. Ama bu sünepe şahıs oturup Alacakaranlık gibi serileri okumaya başlar. Başına Trinity Koleji’nin kütüphanesi düşsündür.
  • Sevgili yapan erkek profil fotosunu, twitlerini, üslubunu, kıyafetlerini, selam veriş şeklini, telefonu kapatma tarzını, oturuşunu, kalkamayışını, lavaboya gidiyorum deme şeklini, garson hesap derkenki hareketlerini… listeyi uzatmaya gerek yok, değiştirir. Yeni versiyonu olur kendisinin, ama anakartı bozuktur, destek olunasıdır.
  • Sevgili yapan erkek annesiyle ilişkisini değiştirir. Buraya sövecek bir şey bulamadım. 
  • Sevgili yapan erkek “sen kılıbıksın” sözüne ilk başta itiraz eder, sonra hafif bir kabullenme hasıl olur, sonra sırıtarak dünyanın en önemli gerçeğiymişçesine bunu bağıra çağıra ilan eder. Temiz bir odun istemektedir.
Bu liste uzar gider. Bir de neyse o olup ufak tefek değişikliklerle maymunlaşmadan yoluna devam edenler vardır. Saygılarımızı sunarız, büyüğümüzdürler.


Yayıncının notu: Anlaşıldığı üzre yazarımızın sevgilisi yok :p

8 yorum:

  1. Çok güldüm :)) Bu tür erkeklerin sevgilisi olsun diyeceğim de, sevgililerine yazık diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ooo, bayan gezgin :)

      Ben de güldüm,ondan aldım buraya. Yalnız atarlanan abimize hak verdiğim yerler de yok değil yani; hatır için çiğ tavuk da yemem alacakaranlık serisi de okumam yani :p

      Sil
  2. Allah iyiliğini versin N.Narda. :)

    YanıtlaSil
  3. o değişiklikler birkaç ay sürüyor. sonra erkek, yine eski, bildiğimiz erkek olarak hayatına devam ediyor genelde. ardından kadın dırdırı başlıyor: "çok değiştin sen!". halbuki değişmemiş hali bu :)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)