SÜRÜNDÜRDÜKLERİM

Furuğ Ferruhzad, Yaralarım Aşktandır : Kasım 2012'den beri sürünüyor. Aykırı olduğu için ünlendiriyorum kontenjanından bu hatun kişi.  Son dönem şiirleri işe yarar görünüyor ama geçemedim bir türlü başına.

Alev Alatlı, Viva La Muerte: kayboldu geri geldi, Şubat 2012'den beri bekliyor

Ece Temelkuran, Düğümlere Üfleyen Kadınlar: yazın okurum belki dedim ama, özellikle mi yapıldığı belli olmayan üslubu sarmadı hiç, sürünüyor, en kısa sürede sahibine iade. (Tuğla gibi len, bu sıcakta hem de!)

Atilla Atalay, Ağlama Dolabı: Ocak 2012'den beri sürünüyor, sondaki hikâyeler için alınmıştı, baştakiler okunmadı.


Roland Barthes, Eiffel Kulesi ve Açılış Dersi: Aralık 2012'den beri sürünüyor. Bu kitabı bu Türkçe haliyle okumaktansa Fransızcayı öğrenip orijinalinden okusam daha iyi olur galiba!

Antonio Tabucchi, Önemi Olmayan Küçük Yanlış Anlamalar: asıl hedef başka kitabıydı, Mayıs 2012'den beri sürünüyor.

Rollo May, Yaratma Cesareti: Marttan bu yana cesaretlenmemi bekliyor.

A. Rimbaud, Illuminations ve Cehennemde Bir Mevsim: Klasik şiire yaptığı acayip değişik katkıya amenna, ama çeviri  düzyazı şiir? Mayıs 2012'den bu yana bitirilmeyi bekliyor.

Noam Chomsky- E. Herman, Rızanın İmalatı: sinirlerim elverdikçe parça parça okunacak. 450 sayfa üstelik, özeti yok mudur bunun J

S.N. Başarslan, Bay Öteki: İç içe geçmiş, başarılı bir kurgu, güzel bir metinlerarasılık örneği, lirik bir dil, lakin bu aralar tam tersi bir üslup olan underground-anarco okumak istiyorum! Nisandan bu yana elimde…

Hayri K. Yetik, Romanın Aranışı, Arayışın Romanı: Aldığım tarih yok üzerinde, ama 6 ay olmuştur. Terimler bol olmasa gayet okunur aslında.

Berna Moran, Edebiyat Kuramları ve Eleştiri: Melih hocanın derslerinde üzerinden geçtik ama tamamen okuyamadım. (Berna Moran'ı kadın, Selçuk Baran'ı erkek sanmak…)


Bunlar başladıklarım, bitenler var, bir o kadar da kapağı açılmamış var. Sanırım daha da açmam onları. Çünkü yukarıdakilerin birçoğu "bitirilebilinirse iyi olabilir" kategorisine aday adayı. Ve başladığım işi bitirme taraftarı birisiyim. Değil mi ki süreç değil sonuç odakll olmak lazım. 

10 yorum:

  1. umarım biterler ama , böyle çoğaldıkça gına getiriyorlar bazen , ben de her kitap bitirilmelidir düsturu olduğundan ne kadar sürünürse sürünsün bitmeye mahkum.Ama murakami'nin 1Q84 vardı ya tam bir ay elimde kaldı.

    YanıtlaSil
  2. eskisi gibi her şeyi okuyamıyorum. "dönüp dönüp başucu kitapları okuma" dönemime yaklaşıyorum galiba :p

    YanıtlaSil
  3. Yarım kitaplar vicdan azabı gibi omzumu çökertiyor. Benim çözümüm okuyamayacağından emin olduklarını elden çıkar. 'Her gün bir bölüm okur hakkından gelirim' alanında henüz başarı sağlayamadım.

    YanıtlaSil
  4. kitap konusunda ciddi anlamda seçiciyim ama bazen olmuyor işte:) Bazıları başvuru niteliğinde, o yüzden kitaplığı bekleyecekler ama bir poşet sahafa götürülmek üzere ayrıldı geçenlerde:) Kurtulmayı bilmek lazım dediğin gibi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru niteliğinde olanları zinhar vermeyelim! Ve lakin bazısı boşa yer kaplıyor. Ben de yakın bir zamanda toplayıp caminin kapısına bırakacağım. :)

      Sil
  5. Ben genelde çok tıkanırsam "hızlı okuma teknikleriyle" bitiriyorum kitabı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Ben de aynısı dün Hayri Yetik2in kitabına uyguladım, ilk iki deneme-eleştiri yazısı iyiydi ama Allahım kullandığı dil beni mahvetti, diğer eleştirileri göz hızıyla okudum :)

      Sil
  6. Ben de, ben de bitiremeyenlerdenim :)
    Bakma marifetmiş gibi güldüğüme, karşılarına geçtiğimde bir suçlu gibi hissediyorum kendimi..
    Birine başladığımda diğerine kayıyor aklım,sonra diğerine..
    Böyle uzun bir listem var kısacası, kitap oburu muyum neyim? :)
    Kararlıyım ama, ya bitecek ya bitecek o kitaplar :)

    YanıtlaSil
  7. Ya bu sürünen kitaplar benim de hiç hoşuma gitmiyor.Bir de her başladığım kitabı bitirme takıntım olduğu için iyice sinir eidyor beni:)

    YanıtlaSil
  8. Nisan, Gamze: Gazanız mübarek ola kızlar :p

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)