*

İntikam almaya başladım.

**
Bir şairin hayat hikayesini okuyorum.

Bir insanın hayat hikayesini okuyorum.

**

18 yorum:

  1. mimin var bende.
    bloguma hoşgeldin.
    geçen gün yorum yapmıştın.
    yorumunu yanıtlamıştım ama görmedin sanırım.
    geçen gün incelemiştim blogunu.
    dünyanı sevdim.
    kitaplar öncelikle.
    beckett, j.p.leaud, manguel ve diğerleri.
    görüşürüüz.
    :)

    YanıtlaSil
  2. İntikam almak..
    Bir insanın hayatını okumak..
    Biraz zıt biraz özdeş sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkini hiç becerememiştim, haphaklı ollduğum zamanlarda bile.

      Sil
  3. "'hişt! dostlarıma şunu haber ver/ denize açıldım/ ve gemim parça parça oldu'/ diye bir im/ denli narindir intikam," diye baslar ve son noktayı "intikam içli bir marştır gerçekte,"* diyerek koyar müntehir çiçek ilhami.

    *: satranç dersleri VII

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne çok şair varmış şiiri okunacak/ ne çok şair varmış hayatı okunacak...

      yerini bulmuş bir son nokta.

      Sil
  4. İntikamım acı olacakkkk tırınınımmm,intikam soğuk yenen bir yemektir :)bu sözleri buraya sıkıştırmazsam hatırım kalırdı inanki :) oku bakalım sonra bizede anlat intikamını :)
    nasılsın bu arada? hayırlı cumaların olsunnn,,,selamlar dedikten sonra çamuruda öperim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İntikamım gizli:)

      Şairler fena adamlar yahu :)

      Senin de cumanı tebrik edeyorum, Fıstık'ı da öperim. Çamur'u zaten iyi mıncıkladım bu sabah :)

      Sil
    2. Fıstık zaten kendini öptürmeye pek meraklı :) sorma bir arsız olduki sürekli ağzımızın içinden bir şeyler istiyor,bende ona ekmek gagalattırıyorum azcık,birde kırmızı mercimekten az peyniri elimde eziyorum yemeye doyamıyor bir görsen,üzerine birazcıkta çay kaşığınla çay içiyor tamam işte fıstığın kahvaltısı hazır,afiyet olsun...patates kızartmasının tadınıda seviyor,meyveyi kiraz hariç salatalık hariç seviyor,kolada içecek ama asitli diye vermiyorum :)
      senin çamur da bunları yapıyormu yiyormu yoksa sadece benim fıstıkmı bu kadar boğazına düşkün,gelip elime duruyor şimdi ona anlatıyorum aşkııımm diyorya sana diyorum dişi kuş alacağım adını aşkım koyacağım öyle dinliyor :)fıstıktan haberler bu kadar şimdilik ablası...

      Sil
    3. Oy oy oy, sizinki yemek olayını çözmüş:) Bizimkisi yeni yeni yiyor başka şeylerden. Tadına bir bakıyor, beğenmezse kibirli kibirli uzaklaşıyor,beğenirse gagalamaya devam:) Kaşar pyniri,salatalık kabuğu, leblebi tozu şu an için gözdesi. Çiğneyen birini görür görmez omzuna konup ağzının içinden tadına bakmak istiyor kerata:)Konuşması kıt hala, benim gibi geveze bir sahibi olmasına karşın gıcık ve öpücük'ten başka bi' şey demiyor:)

      Sil
    4. Seninki erkekmiydi,dişimiydi? dişiler pek konuşmuyorlar,erkekler konuşuyor genelde,birde bizimkinin cinsi biraz başka galiba büyük duruyor diğerlerinin yanında,uğraş biraz erkekse o çeneye dayanamaz seni susturmak için kendi başlar yakında konuşmaya :)

      Sil
    5. Erkek, hakikaten dediğin gibi oluyor, konuşuyor karşılık verdikçe. Başka kelimeler öğreteceğim :)

      Sil
    6. Öğret,öğret,yanında oldukça sürekli laf at ona oda öğrenir,bizimkisi sabah biz 6,30 da kalkınca bizimle kalkıyor bir çıkıyor dışarı hep odanın içinde gezer konuşur,anca bir yere gidersek yada biri gelirse kapatıyoruz,bizle kalkıp bizle yatıyo yani :) ve küçük oğlum daha çok ilgileniyor,sanki ondan ne duyarsa onu konuşuyor...
      brde her yere pislemese,son günlerde şunu yapmaya başladı,balkon kapısının yanında kanepe var onun başına gidip ordan dışarı bakıyor anlatıyor anlatıyor,Allah'tan perde uzun dışarı çıkamıyor,kaçıcak diye korkuyorum,gene tüy değiştiriyo kafasını kaşıyo kafesinde :) garibimin bir başını kaşıyacak eşi yok,alacağız ama yakında inşallah :)

      bitmez bu kuş muhabbeti ben sana söyliyeyim

      Sil
  5. Aslında hayat da şiir gibi bir şey, bakmasını bilsek:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ve bazıları için, dediğin doğru olabilir; hep öyle değil ama...Büyük bir şair için bile öyle değil, belki de böyle olmadığı için büyük şair oluyorlar...bilemedim pek...

      Sil
  6. iyi bir intikam tarzıymış.
    :)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)