DAĞINIK

Kitaplık raflarım karışmış. Yabancı yazarlar bölmesine Türkçe yazanlar, Türkçe eserler bölümüne de yeni gelen yabancı yazarlar karışmış. Jöle tüpü köşeye sıkışmış. Sözlüklerin ve meslekî kitapların olduğu rafta allık, vazelin, saç fırçası; bitişikteki komodinden iltica eden.

Takılarım yerlerine konmamış.

Kıyafetlerim üst üste asılmış.

Kapı arkasına tozlar birikmiş.

Masanın üzerine saçılmış halde kalemler keyif çatıyorlar. Esperanza, onlara yeterli genişlik sağlayamadığı için kalemlik vazifesi yerine biblo vazifesini icra eder durumda. Ona bu adı koyduğumda  -tamamen içten gelen,anlık bir karardı- kesinlikle “ümit” anlamına geldiğini bilmiyordum. Oysa yüzündeki ifadeye göre karar kılsaydım “İnnocencia” koyardım. (Annemin bana uygun gördüğü ad dışında kendime seçtiğim adın da İspanyolca olması tamamen rastgele idi, sadece fonetik olarak beğenmiştim. Onun da anlamı bana yakışmıyor pek. Bu; rastgele şeylerde şansım yok demek mi oluyor? Evet, öyle oluyor. )

Her halükârda Esperanza, kalemlere üzülüyorsa da, sayfalarının orası burası kıvrılmış, satır altlarına ve sayfa kenarlarına kurşun kalemle müdahale (hatta tecavüz) edilmiş kitapların dağınık yığınına üzülmüyor. Şurasını yazacaktım, burasını düşünecektim diye diye günlerce masa üstünde cıbıl cıbıl duran çileli kitaplardan benim kadar rahatsız olmuyor.

Camların  kirli olduğunu söylemedim mi?




8 yorum:

  1. Sen gel bir de benim odayı ve kitaplığı gör. Kendine madalya verirsin.:))

    YanıtlaSil
  2. Usta, bu konuda da birinciliği kimseye kaptırmıyorsun yani :)

    YanıtlaSil
  3. O dağınıklık başka hiçbir odaya yakışmıyor ama. Çalışma odasının düzenli olanını sevmiyorum çalışılmadığı belli edercesine. Bizimki 3 kişilik:) evde herkes o odadaki koltuğa tav:)

    YanıtlaSil
  4. Başka bir odadaki dağınıklığa bu kadar uzun süre tahammül edemezdim ben de, sanırım:)

    YanıtlaSil
  5. Ah ben her yeri dağıtıyorum, hepi topu iki kişiyiz nasıl başarıyoruz anlamıyorum. Saltanatsa onca yorulmaya anca bir gün.

    YanıtlaSil
  6. Ben alışık değil-d-im dağınıklığa, bu yüzden hala irrite ediyor demek ki :)

    YanıtlaSil
  7. Ben de dağınığımdır. Şöyle özetleyeyim, üzerinde çalıştığım proje bitince, masamdakileri kaldırıp yeni projem için sahaya çıkmıştım.
    Oda arkadaşım masayı tertemiz görünce istifa ettiğimi zannetmiş! :)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)