HOCAMIN DA BAŞINA GELMİŞ! SİCİLİ DE TEMİZ DEĞİLMİŞ O YAYINEVİNİN!

Sevgili Narda, başına X de koysan o şirketin kim olduğunu hemen anladım. Senin başına gelenin aynısını başka sitelerde yazan arkadaşlar da dile getirmiş ve hak arayacaklarını belirtmişlerdi. Bu şirketin arkası çok güçlü ki, bildiklerini okuyorlar. Ben de bir yarışmaya katılmış, hikâyemin ulaşmadığı belirtilerek, yarışma dışı bırakılmıştım. Kazanan hikâyenin başlığını görünce başıma geleni anladım, ama aynı gün Milliyet Blog'daki köşemde hikâyemi yayınlayarak tedbirimi aldım. Kazanan hikaye ise ortada yok... O günden sonra bir daha yarışmalara katılmadım. Hakkını ara ve işin peşini bırakma. Selam ve sevgilerimi iletir, başarılar dilerim.

4 yorum:

  1. Anladığım kadarı ile yazına sahip çıkılmış yada öyle birşey? İşin aslını bilmiyorum ama bencede peşini bırakma hakkını ara :) Çok geçmiş olsun umarım sorununu hal edersin
    sevgimle

    pluie

    YanıtlaSil
  2. Maalesef öyle oldu. 4 yıl önce e-mail ile göndermek gibi bir aptallık yapmıştım da.:)
    Teşekkür ederim.

    (Şaşkınım adlı post'umda acele bir karşılaştırma yapmıştım,yayınlanan eser ile benimki arasındaki benzerlikler hakkında. Bir yazarın fikrini bekliyorum, bakalım abartmış mıyım :))

    YanıtlaSil
  3. N.Narda ; o postaki hali ile anlayabilmek çok zor.İki eserin yanyana konulup karşılaştırılmasının yapılması lazım.Bunu da sadece yazar olan birisinin değil konusunda uzman (intihal , esinlenme yada edebi m etinlerin karşılaştırılması konusunda ) olan birisi tarafından görüş yapılması gerekiyor.elektronik ortamda gönderilen iletiler , delil olarak kullanılabilmekte.Bu da iletinin gönderilip gönderilmediğinin teknik incelemesi ile mümkün.
    (Mesleğim gereği bildiğim bir durum.Avukatım da.:)) )

    YanıtlaSil
  4. Bu arada gökte ararken yerde bulmuşum: Ustamız avukatmış:)

    Olay netleşmeden fazla birşeyler yazmak istemedim. Tüm metni bahsettiğim kişiye gönderdim incelemesi için.
    Yoksa kı okudum kitabı,benim metnim de elimde. Gönderdiğim e-mailin kaydı duruyor. Aynı eserden bir bölümü bir yıl sonra başka bir yere de yollamıştım, onun da e-mail kaydı duruyor. İlk metnin çıktısını almıştım, yıllar içinde onun üzerine yaptığım karalamalar da duruyor. Mailleri gönderdiğim bilgisayar da yeğenimde.

    Ama tarafsız olacağını düşündüğüm o yazarın cevabını bekliyorum,kanımca sizin dediğiniz gibi birinin fikrini de alacaktır. Derseniz ki blogdaşıma bir iyilik yapayım bir uzmana ileteyim derdini, o da kabuldür:) zira bahsettiğim kitap benimki ile birebir aynı değil. Başka karakterler ve başka bir hikaye var. Ama benim nokta atışı gibi temalarımı alıp, kimi zaman bir cümle ile kimi zaman birçok farklı ama benzeşen cümleyle kullanmış. Şİmdi tamamen aynı desem yalan olur...
    İşin kötüsü mahkemelerden de nefret ederim, en az hastanelerden ettiğim kadar:)
    İşte böyle, beklemedeyim...

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)