STALKER

-Tanrım, artık yüzyıl daha yaşayacaksın! (Stalker)
- Evet ama neden sonsuza kadar değil?   (Writer)

****
" Onların tutku dedikleri, ruhları ile dış dünya arasındaki sürtünme."   (Stalker)

8 yorum:

  1. Yaşamak ve hayat her iki alem için geçerlijdir. Dünya hayatı ahiret hvyvtını, ahiret hayatı da dünya hayatını beklerler.

    YanıtlaSil
  2. Zaten Tarkovski'nin vurgulamak istediği de insanın "sonsuzluk" arzusu...

    YanıtlaSil
  3. Tarkovsky Rusya'dan kaçar sevdiği yönetmen Bergman ile görüşecektir. Bu görüşme ilk olcaktı. Birbirlerine hayranlıkları filmleriyle sağlanmıştı. Görüşme kararı aldıktan sonra bir anda vazgeçerler. Vazgeçerler çünkü akıllarında birbirlerine karşı yarattıkları öykülerin büyüsünün bozulabileceğini; bunun da asla istemeyecekleri bir durum olduğu olgusuydu.

    Bazen bazı insanlar hiç yanyana gelmemeli...

    YanıtlaSil
  4. Gönenç, çok tatlı bu ayrıntı için teşekkür ederim. Bunun hikayesini mi yazsak acaba :)

    YanıtlaSil
  5. Olabilir. Elimden geleni yapmaya çalışırım. Taslak çıkarmakla başlayabiliriz n.narda.

    YanıtlaSil
  6. Hikaye ile ilgili ayrıntılar sende :)

    Dolayısıyla doğrudan biyografik detaylı yazamam herhalde...Nasıl olabilir? İkisi de ünlerinin doruğundaydı o zaman,sanırım. Zaman dilimini aynı koymalı. Vurgu, son kararda olmalı, onca tanışma
    istek ve çabasının ardından vazgeçiş...Hımm, zor :))

    YanıtlaSil
  7. Evet vazgeçiş anı inanılmaz güzel olacaktır. O ana kadar güzel getirebilirsek vzgeçişte okadar güzel olacak. Bir kaç bilgi üzerinden öykünün geri kalanı baştan sona tasarlanabilir. Yani okuyan kişi Tarkovsky ve Bergman'dan bahsedildiğini anlamaması kanımca yerinde olur. Gerekirse sonunda açıklanabilir ya da hiç açıklanmaz ya da öykünün dışında bir dip not ile de belirtilebilir. Eğer güzel birşey olursa dergilere bile gönderilebilir. Bi düşünelim bakalım tasarladıkça haberdar edelim o zaman.

    YanıtlaSil
  8. Bu aralar tıkanma halindeyim:) ama siz yazarsanız mutlaka okurum ve kendimce yorum da yaparım :))Yine de üzerinde düşüneceğim.
    Kişileri ufak işaretlemelerle de anımsatabiliriz okura. Ama bu sanırım daha çok sinema bilgisi gerektirir, ben ise Bergman'ı hiç bilmiyorum:) Zira okurun da kişileri çıkaramayıp rahatsız olmaması gerek....Dediğiniz gibi belki daha mantıklı...

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)