Aşıyı Beklerken

Yan etkiler konusunda çok konuşuluyor. Ama bu normaldir,

çok güzel bir manzara karşısinda arabasını durdurup seyreden çok azdır ama bir trafik kazasını görmek için duran çoktur. 

Bilimselin ve aklın parçalandığı, doğru kavramının uçurulduğu postmodern denen bir çağda yaşıyoruz üstelik.

Bir taraftan da kapitalizmin yani para için her şeyin mübah olduğu bir sistemin içinde yüzüyor dünya.

İşimiz zor...

12 yorum:

  1. biontech'ten benim bünye ban yedi, sinovac'ta şansımı deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazını okumuştum,geçmiş olsun diyeyim yine de. Ben yan etkilerden korkuyorum ama yazdığım gibi bilime ve bilimadamlarına güvenmek istiyorum:) biontech için çarşamba randevum var. Kardeşimin eşi gece fena ateşlenmiş aşı sonrası, sonra düzelmiş. Eşimde hiçbir şey olmadı kol ağrısından başka. 🤔 Dün evsahibim uğradı, ekimde corona geçirdikten sonra ciğerleri hasar almış, oksijen alıyormuş artık. Onu görünce aşı hakkındaki olumsuz şeyleri kenara bıraktım😐

      Sil
  2. Sevgili Narda, benim çevremdeki insanlardan biontech olan da oldu, sinovac da. Ben de biontech oldum, çünkü yurtdışına çıkmam gerekecek bir iki ay sonra durumlar malum.

    Gelelim yan etki kısmına, çevremde ben dahil kimse de bir yan etki oluşmadı. Sadece iğne olan kolun bir gece hafif ağrısı dışında. Ha, bundan bir kaç yıl sonra aşının etkileri gözükür mü, biz ölür müyüz onu bilmem.. komplo teorileri almış başını gidiyor. Alerjik bünyen yoksa biontech ol, varsa sinovac. Sağlıkla kal <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkür ederim. Komplo teorileri oyle bir hal aldı ki bariz çelişkilerini bile insan görmüyor inanmayı swçtikten sonra. Doğrunun parçalandığı zamanlar derken ben de bunu kastetmiştim.

      Sil
  3. Ben de biontech oldum yan etki sıfır :)

    YanıtlaSil
  4. öyle bir zamanda yaşıyoruz ki daima sorgulamak zorundayız maalesef, hayırlı olsun Narda'cım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef.Dün oldum aşımı. Hafif bir kol ağrısından başka bir yan etki olmadı şimdilik:)

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun, başka başka yerlerde yazdığım için kendimi tekrar etmek istemiyorum. Bazen kendimizi olayın akışına bırakıvermek en doğru karar olabiliyor diyerek size destek olmaya çalışayım. Şifa olsun, selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Ben de son anda bıraktım kafamın içindekileri çarpıştırmayı:)

      Sil
  6. Aşı olan insanların kimine birşey olmaması kimine birşey olmasının nedeni daha çok insanların kendi bünyelerinin bu aşıları kaldırıp-kaldıramaması ile alakalı gibi görülüyor..Çok konuşulacak şey var ama neyse madem aşıyı olmuşsunuz,çok geçmiş olsun,umarım aşılar,gerçekten şifa olur herkese..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle elbette, penisilin gibi hayat kurtarıcı bir antibiyotiğe bile alerjisi olan bünyeler var mesela, ya da fıstığa. Ya da başka şeyler... Aşıdan önce doktorların belki daha iyi sorgulaması gerekir ama hemşireler sıradan vurup geçiyor vallahi:)
      Amin, inşallah öyle olur. Yine de maske ve mesafeye devam.

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)