İzmir Günlüğü 2 : Depremden Sonra Manavkuyu ve Civarı

 


Eşimin bir akrabası Manavkuyu tarafına taşınmış. Ziyaretine giderken çok katlı birçok binanın boşaltılmış olduğunu gördüm. Ziyaret ettiğimiz akraba da Bayraklı'nın üçte birinin boşaldığını söyledi depremden sonra.


Avukat olan kızı ve ortağının bürosu  da depremde hasar gören ve sonrasında yıkılan binalardan birindeydi. Deprem esnasında ofisindeymiş.... ve başka öyküler...

Deprem ülkesinde depreme dayanıklı ev "yaptırtmayan" devletimize selam olsun.

Annem eski insanlardan; devletin politikası değişmeli deyince devlet onca insana ne yapsın diyor. 

Ona anlatmam çok uzun sürer. Umuyorum ki yeni nesil kendi haklarını bizim kuşaktan daha iyi savunacaklar. Biz başaramadık, bir yerde hata yaptık ve bu kurulu düzen, bu kara akıl 50-60 senedir, belki daha da evvelinden, kötüye giderek olageldi.


4 yorum:

  1. Merhabalar.
    "Deprem ülkesinde depreme dayanıklı ev yaptırmayan devletimize selam olsun" söyleminizden o kadar çok etkilendim ki anlatamam. Hala müteahhitler proje dışı, imara uygun olmayan binalar yapmaya ve ilgili belediyeler de müteahhitlerin çıkarına olan bu tutum ve davranışlarına göz yummaya devam ediyor. Size bu konuda çevremden bir çok yapı gösterebilirim. Şu anda ikamet ettiğim dairenin binasında bile projeye ve imar kanuna aykırı bir çok kusur ve hatalar var. İnşAllah her şey düzelir, ancak ben o kadar umutlu değilim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı tamamlamışsınız yorumunuzla. Selamlar.

      Sil
  2. Ülkede en bozuk sistem: kontrol mekanizması. Hem kişisel olarak kendimizi kontrol altında tutmayı bilemeyen bir milletiz hem de sağ olsun sol olsun devlet koyduğu yasayı kontrol edemiyor... Nerden tutsan elinde kalacak mevzuular. O nedenle bu kadar kaderciyiz belki de. Kendi kendini devam ettiren çark.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef. Kanıksanmış bir hayat yaşıyoruz. Böyle gelmis böyle gider diyoruz. Bu da silkinmeyi engelliyor...

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)