HİŞT SEN, BİR IPHONE KADAR DEĞERİN YOK - KISA KISA 2



*İnstagramda sponsorlu içeriğe baktım: Özgür B.,D.yayınları.
Her zamanki
değersiz söz tantanalarından başka bir şey değil görseldeki alıntı. Yani adamın yazdıkları. Duygusal bir takım ifadeler...İnsanlar buna prim veriyorlar.
Dedim ki bu insanlara ulaşmak zorunda mısın?
Hem evet, hem hayır.
Pespayeliklere izin vere vere geldiğimiz nokta bu.
H.E.Bates, kitabında, "okurun da" seviyesinin ilerlemesi gerektiğinden bahsediyordu. Bizde de okuru "biraz zorlamak" mı gerekiyor???

 *Aristo karasineğin 4 bacaklı olduğunu söylemiştir ve bunu öğrencileri öylece kabul edegelmişlerdir. İşte yetkili bir bilim uzmanının etkisi böyledir: bize hep öğretilen birtakım derslerden hakikat böylesine zarar görür.  ( Jose Saramago, Lizbon KuşatmasınınTarihi)



* Kinsley firmasıyla anlaşmayı bozmuşlar haberini okuyunca aklıma Emret Bakanım gelmişti. Hani oradaki o kurnaz ve çıkarcı tip: Humprey. İşte öyle biri çıkıp anlaşmayı yapmış ya da bozmuştur fialn diye hemen bir senaryo kurdum. Sonra gugulladım, Humprey'i oynayan: Nigel Howthorne. 1980-82 arası ve 84'de oynamış İngiltere'de. Emret Başbakanım ise 86-88 imiş. Bizde hangi yıllarda gösterilmişti, 90'lar mutlaka. Şimdi böyle bir dizi yayınlanabilir mi? Asla. Hey gidi Humprey. Ya şapşal Bernard mıydı neydi? Her yer bu ikisiyle dolu değil mi?

*Vasco de Gama ve Cabral, Hindistan'dan dönerler ve getirdikleri hazinelerle Kral Talihli Marvel, Avrupa'nın en zengin karlı olur.  S. Zweig, Amerigo'dan. İşte zenginlik hep böyle bir şeydi, asla bilek gücüyle var olmadı diye düşündüm.

* Apple'ın son yıllardaki değer kaybı olan 430 milyar dolar, bütün Türkiye ekonomisinin yarısı kadarmış!!! Demek ki bir tek Apple firması bizde olsa Türkiye'yi kurtarırmış! 4 Ocak 2019, Kaynak: Bloomberg

* TEB Y atırımdan X Yüksel: 2019'da TT iyi bir hikâye yazacak. Kullanmadığı imkânlardan -fiber internet gibi- bahsediyor. 2 milyar (lira, dolar?)  borcundan bahsediyor...
Sonuna kadar dinliyorum ve vardığım şu sonucu not ediyorum hemen:
İşte devlete götünü dayayan batıyor. Çünkü devletimiz götüstü yatan bir devlet. İşte sonra da satalım kurtulalım diyorlar. İyi de kime satıyorsun? Ülkenin, garibanın, yetimin hakkını koruyacak mertlikte birilerine değil (sanki özel sektör şirketlerine insan kişiliği atfedebilirmişim gibi, peh), kapitalist doğası gereği açgözlü, sadece kendi kârını düşünen (onun kârı ne hikmetse hiçbir zaman ülkenin kârı olmuyor) holdinglere filan satınca ülkemiz kazanmıyor işte. Üstelik bir de vergilerinden düşüyor devlet. Gel n'olur benim şirketimi al diyor neredeyse. Satıp kurtulmak mı, iyi ve verimli yönetmek, yönettirmek mi? İşte bütün mesele bu demişti hz. Şekspir.

*Bayrağı eline alan ortalığa düşüyor. Çingene yüzlü o genç erkekler. Ellerinde bayrak, yaşlıca erkeklerin önüne atılıp el öpüyorlar. Asker mevlüdü için para topluyorlarmış! İzmir'de de vardı bunlardan. Hep serseri tipler ne hikmetse!

 *Bir aslan bile kırbaç korkusuyla bir sandalyeye oturmayı öğreniyor.( 3 Idıots filminden bir replik)





2 yorum:

  1. H ha...karasinek kaç bacaklı diye gugılladım iyi mi? Altı bacaklıymış :) Okuyucu gelişmek istemiyorsa nasıl zorlayacaksın ki ? Okullarda not zoruyla okunan kitapların bile çıkarılmış özetleri var internette :)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)