BAŞLIK NE OLSA?

Bu dünyada sevgi büyük ihtiyaç
Herkes sevmeye sevilmeye muhtaç
Herkesle dost ol herkesle arkadaş
Ömrümüz geçiyor bak yavaş yavaş...

Yukarıdaki sözlerin sahibi Ülkü Aker'e, iyi felsefe ama herkes de dostluğu, arkadaşlığı hak etmiyor diyerek devam edeyim...

Fakat "Sen hem aşkım, hem aklımsın, hem de neşem," diyen birisi varsa size, onu da bol bol sevin, hiç duraksamayın:)

***
Koca bir ülke nasıl yönetilir bilmiyorum; hele de bizim gibi Ortadoğu'da sıkışıp kalmış, gözlerin ve pençelerin üzerinden eksik olmadığı bir coğrafyada. Günümüz dünyasında hiçbir devlet tek başına karar alma ve uygulama lüksüne sahip değil, domino taşı gibi her şey etkiliyor, her an bir satranç hamlesine cevap vermek zorundasınız... Bu kadarını biliyorum işte. Bir de,

Asıl olarak, devletlerin insanları için var olması gerektiğini biliyorum. Her anlamda, her yönden üstün ve önemli olan, ilk sırada gözetilecek olan vatandaşı, insanı olmalı... Anayasa tek maddeye düşer böyle olursa: T.C devletinin ilk ve asıl görevi vatandaşlarının canı,malı,namusu, her türlü hürriyeti ve onurunun korunmasıdır. Bitti gitti işte, arkasına eklediğin bütün maddeler bunun için olur zaten.... Yanlış düşünmüyorum herhalde?


Bu yazıyı fazla tasarlamadım kafamda. Aslında Bahktin'den bahsedecektim. Belki aşağılarda laf yine ona gelir. Şimdilik kalsın.

                               kırmızı dudaklar ile ilgili görsel sonucu


Kozmetik bloglarında rastlamıştım. Hatun kişi -sanki beni çok ilgilendiriyormuş gibi- tutmuş günlük rutinim diye nasıl makyaj yaptığını anlatmış satır satır. Nasıl manyak oldum ilk okuduğumda, sonra dedim ki herkes kendi çöplüğünde ne yazarsa yazsın :) Ben de çöplüğümde biraz günlük rutinimden bahsetmeye karar verdim (Decharge intention?)

İşte günlük rutinim:

 08:00'da  kan şekeri ölçülecek.

Mama torbasına  maması konacak

Mamanın akış hızı ayarlandıktan sonra, yatağın diklik derecesi  kontrol edilecek.

Sonda kontrolü yapılacak.

Öğlen beslenme borusunun temizliği yapılıp diyette belirtilen miktar suyu mama torbasına konacak.

Kan sulandırıcı iğnesi hemşirenin gösterdiği kurallara uygun yapılacak.

Vücut temizliği,  saç , sakal ,  tırnak, yara vd. hijyen kontrolleri  ve pansumanları yapılacak.

Pozisyon değiştirilecek ( mümkünse 4 saatte bir)

Her gece aynı saatte insülini yapılacak.

Ateş ya da ağrı durumunda yapılacaklar....

Medikal malzemelerin teminiyle ilgili rapor vd. resmi işlemler her ay tekrarlanacak.

Böyle yazılınca basitmiş gibi geldi birden. Oysa yaşananlar böyle basit değil....  Sadece maddi emek değil, ağlamadan odasından dışarı çıkmak da mesele. Neyse. Herkesin kendine göre bir derdi var zaten.

Bir de 4 yaşındaki yeğenimin hafızasında dedesinin bu durumu nasıl kalacak?

Biz bakımını yaparken yanımızda olmasını istemedik ama gelip sessizce oturdu dedesinin odasında. Ben insülinini yaparken " Tamam dedecim, bitti geçti."  dediğini yıllar sonra hatırlar mı mesela?

***
Bir de âşık olamayan ama sevebilen kadınlar hakkında yazmak istiyordum ama bu fikrin önüne bunun çok daha kötüsü bir erkek modeli geçti. Arkadaşlar arasında biz kendilerine ne onduran, ne de öldüren erkek modeli diyoruz :)

Modern biyolojide ise bu türü şu şekilde isimlendiriyoruz: İnsanlar âleminin, erkekler şubesinin, odunumsular sınıfının karizmatik takımının, narsistik familyasının "kendisinden hayır gelmez "cinsi. Kıpkısaca "hayır gelmez" tür :)

Bir genç kız, hayatına girecek ilk erkeğin bu modelden olmaması için yatıp kalkıp dua etmelidir. O derece bezdirirler. Genç kızlarımızın aşk hayatlarına bir nebze katkımız olsun diye bu model hakkında daha açıklayıcı olacağını düşündüğümüz bir yazı da yayınlayacağız inşaallah :ppp

Bu kadar kelimeyi durduk yere mi yazdı bu hatun diye işkillenenleriniz olabilir. Söyleyelim. Elbette durduk yere değil.  Yıllar sonra miyavlayan bir hayır gelmez bu satırların yazılmasına vesile oldu demek isterdim fakat ben ben olayı aştım çoktan. (Tamam tamam çoktan değil, yakın zamanda aştım:))) Aşamamış bir arkadaşıma destek olayım derken baktım Güzin ablalığım zirve yapmış. Bu eşsiz tecrübe ve öğütlerimden sanal âlemde tırım tırım gezinen genç kızlarımız da faydalansın istedim. Yukarıda da belirttiğim gibi. Yalnız bu model erkeklerin kadına katkısı da ayrıyeten büyüktür. Haklarını yememek lazım. Bu da diğer yazıya inşallah canlarım :)

Bahktin demiş miydim yukarıda?

Yazı uzun oldu farkındayım, Bahktin sonraya kalsın o zaman.

Ne de olsa

"Millet okusun diye yazıyoruz bunları!"


14 yorum:

  1. Nasıl makyaj yaptığını anlatan kadın fotoğraftaki sanırım? Çok güzelmiş ama...biraz Uma Thurman'a benzettim ama yanılıyor olabilirim...(çok severim )
    Deden için üzüldüm:( Allah'tan acil şifalar dilerim, tıp her gün ilerliyor çünkü inşallah iyi olur. Hasta bakmanın zorluğu desen ayrı. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok yahu, rastgele bulduğum bir fotoğraf o :))

      Babam, yeğenimin dedesi:))) Belki de sadece 5 yıl sonra Parkinson da tarihe karışacak, ama şimdi değil...

      Sil
    2. Valla Uma'ya da benziyormuş. Ben de severim kendisini:)

      Sil
    3. Ah, pardon...Allah babana sağlık versin diyeyim, benim babam da parkinsona bağlı sorunlardan gitti:( keşke 5 yıldan önce çare bulsalar yeğeninin dedesine ve tüm hastalara yetişseler...:( Uma tatlı kadın ben de Kill Bill ile hayranı olmuştum:)

      Sil
  2. Üzüntülü yazı olmuş bir tırım tırım gezen genç kız olaraktan makyaj bloglarının bana verdiklerinin on mislini o günlük rutinden aldım ben. Babanın ellerinden senin gözlerinden dört yaşındaki yeğeninin de yanaklarından öperim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Junior'ım benim, ben de sıkı sıkı sarılıp öpüyorum yanaklarından.

      Sil
  3. Düğümledin boğazımı, verdin yüreğimi elime.
    Geçmiş olsun, dede-torun beraber oyun oynadıkları günler yakın olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, Allahtan ümit kesilmezmiş ama görünen köy de kılavuz istemiyor...

      Teşekkür ederim yine de.

      Sil
  4. hepsi yaşamın gerçeği işte,herşey kendi sarmalında bütüne varıyor.makyajda hayatın bir gerçeği..dede ve torunda.erkeklerde zira,kadınlarda.
    çok geçmiş olsun.bazen söz bitiyor.:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle tabii. Her şey olacağına varır.

      Sil
  5. Ağladım ya :,( Hasta bir babaya, yatalak bir ebeyne bakmak bu dünyanın ağır imtihanlarından. Rabbim kolay kılsın. Hem hastanıza hem size güç versin. Ve tükenmez mükafatlar versin. Canım, yazındaki ironilere de ayrıca bayıldım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ya atlanmasin o ironiler onlar da çok mühim icabinda:-)

      Sil
  6. Çok sabır diliyorum size. Yıllar önce kardeşime refakat etmiştim 2 ay kadar.geçmiş olsun ve Kolay gelsin diyeyim.
    Anayasa ile ilgili yazdığın harika.
    Gönlünce bir ilişki yakalamak erkekler için de zor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Erkekler için de zor tabii, benim lafım malum tipolojiye :ppp

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)