Amerikan Filmlerinden Öğrendiklerim

* Çıplak dolaşmak suçtur ve gözaltına alınma nedenidir.

* Cebinde 20 cent olmadan dolaşmak suçtur; serserilik sayılır ve gözaltına alınma nedenidir.

* Amerika'yı koruyanlara Allah her zaman yardım eder ve bombalardan çizikle kurtulurlar.


* Her şey ama her şey kayıtlıdır bu ülkede. Kahramanlar, (bir detektif ya da sıradan fakat meraklı bir vatandaş olsun fark etmez)  60-80 sene hatta 100 sene önce de olsa, araştırdıkları şey için mutlaka bir yazılı kayıt,belge bulur ve olayı çözerler: Trafik cezaları, özel üretim bir malın faturası ya da üretim kaydı, araba tamiri kaydı, doktor muayene kayıtları ve bilmem daha neler.

*Yeterince inanırsan, yıllar yıllar önce telefon numaranı yazıp kitapçıya bıraktığın kitabı ilk karşılaşmada âşık olduğun ama âşık olduğunu bir türlü anlayamadığın kişi bulur ve sen başkasıyla nikahlanmadan kavuşursunuz.

* Aslında Amerikanlar çok samimi, diğerkâm varlıklardır. Sadece dıştan belli edemiyorlardır.

*Birinden hoşlandıysan sadece telefon numaranı verip aramasını beklemek gerekir ve o numara hep 5 ile başlar: 555- bilmem ne bilmem ne.

* Uzaylılar vardır ve eninde sonunda bize sataşacaklardır. (Çünkü uzaylı da ötekidir ve öteki düşmandır.)









3 yorum:

  1. Eskiden sinirlendirirdi beni Hollywood filmleri. Daha doğrusu burun kıvırırdım. Sevdiklerim yok mu var elbet. Mesela Kadın Kokusu falan. Tabii ki Al Pacino'nun o müthiş albay tiplemesine hürmetimden. Artık daha soğukkanlı bakıyorum Amerikan filmlerine. Çoktandır esamesi okunmadığından olsa gerek.

    YanıtlaSil
  2. Şablon şablon üstüne filmlerde. Son dönemlerde de şaşaadan başka bir numarası yok gibi...

    YanıtlaSil
  3. :)))))benim de Amerikan filmlerinden öğrendiğim ve hep çok şaşırdığım bir şey var: Bunlar çıplak uyuyorlar, yatarken ne pijama, ne gecelik, hayır hiç mi üşümez insan? Çok üşeyen biri olarak hep şaşarım:)))

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)