flu

1. gün: Öğleye doğru alışılmadık bir halsizlik çöker ama umursanmaz, işlere devam edilir. Akşam yemeğinden sonra birden bir titreme gelir ki balçığı yediğinin işaretidir ama artık çok geç gülüm.

2. gün: Bir önceki gece yorganın altında titrenerek geçince ilaçlar ve kat kat giyinmeler başlar. Akşama doğru gözler, tavaya akıtılmak üzere olan yumurtalar gibi yuvalarından uğramaya başlar. Vücudu ateş basar. Kaslar dilim dilim dilimlenir. Kemikler ise soteleniyordur. Yataktan kalkamazsın. Bu flu'nun seninle olan fantazisidir, seni günlerce yatağa bağlamak. Çok geç gülüm. O bakışı atmayacaktın.


3. gün: Öksürükle bir arya söylenmeye çalışıyor gibisindir. Hatta hafakan gelen bir ara, Türk filmlerindeki veremli kız modeli hasta yatağında canlanıverir. Mendillerin tükendiği yerde tuvalet kağıdı ruloları imdada yetişir. Su içmeye kalkıldığında bile bacaklar titrer, gollumvari bu tablo göreni "vah vah"latır.

4. gün: Yatmaktan bel kemiği ağrımaya başlar.  Aklına gelen her şeye küfredersin sinirden. Ne zayıf bünyen var, hiç mi bana çekmedin diyen anne, alıcı gözle baştan aşağı süzülür: hastanede karışmış olabilirsin.

5. gün: İlaçların bütün gün uyutmasından bıkıp ara verirsin. Öksürük de azalmıştır hani. Biraz  dolaşır, bir şeyler yaparsın ama acele ettin. Akşam şiddetli öksürüğün öpücüğünü alırsın.

6. gün: Artık iyileşme konusunda aceleci değilsin. Birkaç gün daha evde kalıp istirahat etmeyi kabullendin.

7. gün: Hani ilaçla 7 günde ilaçsız bir haftada geçiyordu bu meret!


14 yorum:

  1. çok geçmiş olsun...
    az kaldı 2-3 güne kesin geçer....:)

    YanıtlaSil
  2. Geçmiş olsun. Olur böyle şeyler... :)

    YanıtlaSil
  3. Bu flu, nüktedanlğınıza bir şey yapamamış :)
    Acil şifalar :)

    YanıtlaSil
  4. yorumu maske ve eldivenle yazıyorum... öteye git öteye. Bulaştırma insanlara.

    YanıtlaSil
  5. Geçmiş olsun Narda. 2. günü çok iyi tariflemişsin bu arada :) Geçen hafta aynen öyleydim, çok tanıdık geldi.

    YanıtlaSil
  6. Geçmiş olsun, acil şifalar:)

    YanıtlaSil
  7. Öksürüyorum, başta ağırlık ve ağrı..Ama n'olur 3 güncük daha, sonra ben gönüllü yatıp uyuyacağım zaten... Geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)