LANET EDİYORUM BU GİDİŞATA







DİĞER TEPKİLER BURADA: http://gelibolu17.blogspot.com/2012/06/teroru-knyorum.html


VE BURADA: http://kalemzade.com/2012/06/19/daglica-dagladi-yine/

VE BURADA: http://dayatmalardakaybolus.blogspot.com/2012/06/8-sehit-ankaray-hareketlendirdi.html#axzz1yDEs8518

VE BURADA: http://www.benoyum.com/2012/06/19/yan-gelip-yatmiyorlar-yan-yana-yatiyorlar/

16 yorum:

  1. kınamaktan da öteye geçtik artık... yeter...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bıktık artık. İşin kötüsü bu şehitliklerin önüne geçilebileceği gerçeği!İnsansız hava araçları olsaydı böyle bir zayiatın söz konusu olmayacağını bizzat işin içindekiler söyledi bana. Ordunun- yönetimin...İçeride ters giden bir şeyler var!Asıl vatan haini de onlar bence.

      Sil
  2. kınasak ne değişecek,ölenler geri gelebilecek mi?
    Yapılan açıklama kalabalıktılar ve silahları bizden çoktu.
    İnsanın algılarını aşan bir açıklama.
    Ne demektir bu?
    Siz sınıra nasıl silahlar koyuyorsunuz peki,
    peki çıkıpta bu açıklamayı nasıl yapabiliyorlar.
    Olan o gencecik yavrulara oluyor işte.

    tv de hala orası burası açık popo sallayan insan görüntüleri.

    Bazen Tanrının bize acıdığını düşünüyorum.Zavallı bizler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sınırdaki karakollara "paratoner" dahi kurmayıp bunları eldeki kılavuza bakıp da yine eldeki malzemelerle başçavuşların yaptığı, yıldrımdan da düzinelercesinin şehit olduğu, ancak bu kayıplardan sonra -o da 2 yıl sonra - ilgili birimlerin gelip paratonerleri kurduğu bir idari yapılanmaMadan söz ediyoruz! ordumuzun teçhizatlandırılmasında ve manevra kabiliyetinde ciddi sorunlar var. Yine erlerin bu tür görevlerde olmaması,eğitimli,rütbeli yani profesyonellerin olması gerektiğini yine bizzat orduda görevli rütbeliler söylüyor. Ve idare,komuta,istihbarat! Allahım neresi hatalı,neresi düzgün? Bıktım Domatessuyu,gerçekten,yıllardır, okuduklarım,gördüklerim,dinlediklerim...bu şehitler...yıldım artık...

      Sil
    2. Ne oluyor sonrasında vatan sağolsun diyoruz,Ailelere sabır diliyoruz iki gün sonra unutuyoruz.
      Ne yapacaklarsa yapsınlar artık.
      Ne yapmaları gerektiği konusunda dahi anlaşamıyorlar.
      Hala oy kaygısındalar.

      Sil
    3. Sözün bittiği yerdeyim. Yazacak bir cümlem bile yok.
      Ne yazsam boş ne yazsak boş. Haykırışlarımız da boş. Yapabileceğimiz hiç bir şey yok ne yazık ki
      Her şey boş! :/

      Sil
    4. Bir yandan kınıyorsunuz öte yandan orduyu yerden yere vıuruyorsunuz. Bu ne yaman çlişkidir böyle. Size bunları anlatan bilirkişileri çok merak ettim doğrusu. Bir takım hatalar olabilir belki ama bu hatalar sizin o bilirkişilerden öğrendiğiniz kadar basit hatalar değildir ve olamazda. Bu tip konularda bu seviyelerde olup hala zaiyat vermemizin birinci sebebi işte o bilirkişilerin anlamsız ve mesnetsiz açıklamalarıdır. Bu işler sizin görebileceğiniz kadar basit işler değildir. Eğer çok görmek istiyorsanız oralara gidip sorgulayınız. Bir de lütfen her olaydan sonra kimlerin ne dediğini iyi anlamaya çalışınız. Her olaydan sonra ordumuzun üstüne gidip orada canhıraş görev yapan insanlarımızın kalplerine dokunmayınız. Ordumuza sahip çıkmak bir yana en ufak bir olayda bile kapı önüne koyma meyilli bir toplum neden olduk acaba birazda bunu düşününüz. Bu tuzaklara düşmeyiniz lütfen lütfen...

      Kınıyorsanız önce gerçekleri öğreniniz. Kınıyorum dedikten sonra o bölgede mücadele eden insanları suçlayarak kınamış olmuyor terör örgütünün ekmeğine yağ sürmüş oluyorsunuz...
      Saygılarımla...

      Sil
    5. Volkan bey, kimler bilirkişi, kimler değil bilmiyorum, kimi kastettiğini de bilmiyorum. Benim için burada söz konusu olan sadece bu ve bir olay değil, bir birikim...Orduda canhıraş görev yapanlar var ve bilin bakalım bunlar hangileri: ŞEhit olan erler ve başlarındaki rütbeliler. ŞEhit olanlar canhıraş görevlerini yapanlar. Eksiklikler her kurumda ve her yerde olabilir. İnsan olan her sistemde hata mevcuttur. Sorun hata yokmuş gibi davranmakta. Ben- kendim- şahsen bildiklerimi şu anda muvazzaf ve doğuda, hala, o vb. karakollarda görev yapmış ve yapmakta olan teğmen, yüzbaşı ve binbaşı olan "okul arkadaşım vd yakınlarımdan" öğreniyorum. Ordumuzda maalesef ve maalesef "işini umursamamak" suretiyle dahi "vatan hainliği" yapmış ve yapıyor olanlar olduğunu görüyorum. KEskin bir ifade bu, ama benim kendi şahsi yorumum. Pkk'nın 30 küsur yıldır can yakıyor olmasında tek suçlu elbetteki ordu değildir. Sistemdeki bir çok noktada zaaflar olduğu muhakkak. Olayın basit olmadığı 30 küsur yıldır çözülememiş olmasından belli oluyordur. Yazacaklarım buraya sığmıyor.

      Sil
  3. bizlerin normal birer vatandaş olarak kınamaktan başka bir şey gelmiyor elimizden maalesef,,,,asıl yapılması gerekeni yapması gerekenler başka şeylerle meşgulken,yıllardır kimse bu akan kanı durduramıyor,artık bu işe kalıcı bir çözüm bulunması gerekiyor,nasıl oluyorda ellerini kollarını sallayarak yapıyorlar bu hainliği anlamak mümkn değil...

    YanıtlaSil
  4. Suçlu biziz...
    Dağlıca'da kaç güneş battı?
    Sayısını hatırlayan var mı?
    Dağlıca'da güneş gene batmış
    Olağan tepkimiz şu:
    İnfial, fatura kesilecek adres arayışı ve sukut
    Verilen sözlerin takipçisi var mı?
    Sorduk mu hiç napıldı, ne yapılıyor diye?
    Bir takip edeni var mıydı?
    Batacak güneşi tutmaya yeltenen oldu mu?
    İstihkam mı kazıldı, binalar mı sağlamlaştırlıdı?
    Bugün kızmaya hakkımız yok
    Unuttuk, peşini kovalamadık
    Günlük kısır çekişmelerde kaybolduk
    Issız dağlarda Mehmeti unuttuk
    İnfial bizler için bir boş lakırdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Enis Bey, gerçekten de beni üzen bu kadar zamandır neden yol alınamadığı. Volkan bey yukarıda ordunun yıpratılmasından bahsediyor. 30 yılın birikimi bu ama. Kurunun yanında yaş da yanar gibi bir şey de var. O karakolun yerinin değiştirilmesi bile gündemde değil miydi? İnsansız hava aracı mı başka bir teknoloji mi... neden eksiktir orada? Bunlar yanlış sorular mı? Üç gündür tek satır haber okumadım,izlemedim. Ben bu ve benzeri olaylara bütüncül olarak bakıyorum,sorun ne ve neden hala çözülemedi? İnsanımızın ölümüyle sonuçlanan bir hata söz konusu ise -yıllardır hem de- ordu da, hükümet de, bürokrasi de, sivil toplum kuruluşu da, hepsi yıpranmaya, eleştiriye hazır ve razı olmak zorundalar!

      Sil
  5. Narda Hn, şehit haberleri geldikten 24 saat sonra farketim ki takip etmek istemiyorum, görmezden gelmeye çalışıyorum-kendimden utandım. Sonra ben ne yapabildim ki diye düşündüm, için bunu bir türlü kabul etmedi. Bir evvelki saldırı aklıma geldi, karargahın yeri değişecekti, toki yenisini yapacaktı. Düşündüm en azından bu sözlerin takipçisi olabilirdim. Issızda eli tetikte olmak kolay bir şey değil bir moral desteği verebilidim. Yapmadım, aklıma gelmedi, yapan olsa destek verirdim ya kimsenin aklına gelmezse, yapan olmazsa?

    İng. konsolosluğuna saldırı gerçekleştiğinde kardeşim orda çalışıyordu. Printerı havada görmüş. Yanan kango arabası Time'a kapak oldu. Sonra? Bir yıl orda çalışmadılar. İng.den uzmanlar geldi, duvar yükseltildi güçlendirildi. Öbürü İstinyede bir kaleye taşındı. Benim Mehmetimde o kadar kıymetli. Ben yeni bir karargah yapamazdım ama yapılmasını talep eder bunu takip edebilirdim. Yapmadım, unutum, yapılmasına ön ayak olmadım. Sadece kendi adıma konuşabilirim, ben elimden geleni yapmadım, suçluyum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyebilirim ki, doğrusunuz, hepimiz aynı suçlu durumdayız aslında...

      Sil
  6. Kesinlikle orduya lafım olamaz.Benim ailemin içinde öyle çok ordu mensubu varken.
    Askerlerimiz emir baştan gelmedikçe birşey yapabilir mi?
    Genelkurmay başkanının en son yaptığı açıklama herşeyin özetidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu mesele de, tıpkı birçok meselemiz gibi, tek boyutlu değil elbette! Öfkeyle hareket etmek de çok yanlış. Bu işin askeri-siyasi-ekonomik-uluslararası o kadar çok değişkeni,etkileyeni var ki...Ama,en azından ilk elde, sınır güvenliği adına,şimdiye dek çoktan bir şeyler yapılmalıydı...Ortadoğu'yu yeniden şekillendirirken ABD ve diğerleri, Türkiye'nin payına da terörden dolayı başını kaldıramayan bir Türkiye düşüyor!!

      Sil
  7. Neler neler yaşadik sonraki 6 yilda...
    Amin.

    YanıtlaSil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)