MAĞDURUM DA MAĞDURUM

 





Mağdursunuz tabii. Ama başkasının değil açgözlülüğünüzün mağdurusunuz.


İkiyüzlüsünüz. Paracıklar gelirken iyi, musluk kesilince kötü.


Sizler ve sizin gibilerle dolu bu ülke. Siz kayak tabakadasınız sadece.


Gerçek mağdurlar gözükmez bu ülkede. 

Sizin gibiler allah gibi dolaşır ortada. Arda değil miydi silahıyla bir restorana dalıp ateş açan geçen yıllarda? 


Anladık, yeteneklsiniz, hergün saatlerce idman yapıp (?) ter döküyorsunuz ama bütün Dünya bugün biliyor ki futbol kara para aklama makinesi olmuştur her yerde. Yani o milyon dolarlar aslında fakirin fukaranın cebinde olması gereken paralar, sizin değil.

Diğerleri de farklı değil futbolculardan. Kaldıraçlar, borsa sahtekarlıkları...kimin malını kim savuruyor....


Birgün doğru haber verir deyip baktım az önce. Ne güzel bir haber yazımıdır bu böyle. Tebrikler... Teşekkürler...

Lafım çok ama siz zaten biliyorsunuz benim diyeceklerimi, bu minval üzere... Haberi okuyun.



https://www.birgun.net/makale/secil-erzan-nasil-dolandirici-oldu-487230


Haberdeki şu kısmı özellikle aldım ki arşiv gibi dursun! Halen emekli aylığına şükredenler okusa da anlasa keşke!!!


"FİLM 2022’de KOPUYOR

2012’den 2022’ye kadar süren 10 yıllık saadet, 2022 yazının sonunda yıkılıyor. Halbuki Eylül ayının başında her şey gerçek olamayacak kadar iyi gidiyordu. 10 Eylül’de Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Borsa’da 17 yılın rekorunu kıran bir ralli yaşandığını müjdeliyor, insanları borsaya yatırım yaptıkları için kutluyordu. Bankacılık hisseleri son 2 ayda yüzde 150 değerlenmişti. Bu rüzgara BİST ana endeksi de katılmış, ana endeks 2 ayda yüzde 50 yükselmişti. Faizler bu kadar düşükken tasarrufları TL’de tutmanın KKM’den sonraki tek yolu olarak görülen Borsa’da yüzyılın manipülasyonu yaşandığını 13 Eylül’de öğrenecektik. Siyasi iradeyle ortak olduğu izlenimi veren bir sermaye grubu, VİOP’ta tam anlamıyla bir vurguna kalkıştı. Önce banka hisselerini satın alıyor, böylece hisselerin fiyatını yükseltiyorlardı. Sonra bu fiyatı yükselen hisseleri bankaya teminat olarak gösteriyor ve kaldıraçlı işlemlerle daha yüksek hacimli yatırımlar yapıyorlardı. Hisselerle beraber teminatlar yükseliyor, teminatlar yükselince yatırım hacmi büyüyor, hisseler yine yükseliyor ve sonsuza kadar kazanılabilecek bir çark yaratılıyordu. Fakat, bu çarkta riski üstlenen bankacılık kesimi oluyordu. Kamu bankaları belli ki, tezgahın içindeydi ama özel bankalar mırın kırın etmeye başlamıştı. 13 Eylül 2022’de kan gövdeyi götürdü. O sabah, Akbank Emekli Sandığının 150 milyon TL’lik Akbank hissesi satmasıyla, panik dalga dalga yayıldı. Yolun sonuna gelindiğini düşünen yatırımcılar, karlarını alıp kaçtılar. Fakat aynı gün kaldıraçlı işlemler yaparak terste kalan binlerce yatırımcı için kabusa döndü. O gün bankacılık hisseleri yüzde 7,5 değer kaybetti. Aynı gün kaldıraç oranları ise 1’e 20’ye kadar çıkmıştı. Yani zarar, 20 kat daha yüksekti. Teminatların da üzerine çıkan zarar, aracı kurumları iflasa sürükleyebilirdi. Panik 1 hafta kadar sürdü."






10 yorum:

  1. Merhabalar.
    Hiçbir zaman helalinden kazanılmış paraya kirli işlerde kazanılmış kara para dediğimiz parayı bulaştırmayacaksınız. Mis gibi ter kokan parayı kazanmak da zor, harcamak da zordur.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bay Arda, kaptırdığım para servetimin 6'da biri bile değil diyerek hava atmış bir de Recep Bey. Neyse zenginin malı züğürdün çenesini yorar derler şimdi bana :)))

      Sil
  2. Bu ülkede güvenilecek bir şey yok ne yazık ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Habere göre yasadışı olarak Seçil Erzan'ın paralarını işletmesine göz yummuşlar hepsi. musluk kesilince de vay noldu... Bu ikiyüzlülük beni çileden çıkaran.

      Sil
  3. Ne yazık, sessiz ve derinden gidip yıllarca saadet zincirlerine yeni eklentiler yapanların , mağdur olduklarını haykıranların yerine hep yenileri geldi. Acısını gene farklı biçimlerde bu toplumun insanları taşıyor. Aldanmaya, aldatmaya ,
    unutmaya yatkın insanlar ülkesinde yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle gider daha... Her seferinde gündemi bırakayım, yazmayayım diyorum, beceremiyorum:)

      Sil
  4. Bugün aynı şeyleri konuşuyorduk
    eşimle. Cidden nasıl bir açgözlülük, insan hayret ediyor. Bir yanda aldığı üç kuruş maaşla çocuğunu okula aç göndermek zorunda kalan insanlar diğer yanda fakir fukaranın parasına göz dikip kazandığı kara parayla caka satan, musluk kesilince de feryat figan eden sahtekârlar... Bazen çok karamsar hissediyorum kendimi bunları okuyunca...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlarla yaşayıp gidiyoruz işte...maalesef

      Sil
  5. Bu ülke bunlar ile memnun halinden, şunları bile savunacak kadar kör olanlar var ideoloji uğruna, yazık, ne kadar çok yazık hem de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim milletin ortalaması zaten ...:)Yasa dışı olduğunu bile bile verin paraları, kaxanırken iyi olsun, kaybedince dolandırıcı:)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)