İslam'da Kadın Hakkında Doğru Bilinen 10 Yanlış


İkinci kez Kuran meali okumaya başladım; bu kez dikkatli ve önceki sözde bilgilerim ve bildiklerimi unutarak.

Akıl ve mantık penceremden daha çok bakarak... ( Bu girizgahı okumaya vaktiniz yoksa hemen en alltaki linke tıklayın.:))



Gerçekten de meale baksak doğrusunu hemen göreceğimiz o kadar kulaktan dolma, yalan yanlış biliyormuşum ki...

Mesela recm diye bir şey yok Kur'anda. Medineli yahudilerin geleneği o...

Eliaçık da güzel ifade etmiş bence. Hele 9. maddedeki Nur 30. ayeti hep söylerim de müslümanım diyen bir erkekten daha işitmedim bunu. Geçen yaz ebru atölyemizin yılsonu sergisinde konuşmuştuk bunu tesettürlü bir arkadaşımla. O da aynen şunu demişti : Nerdeeee öyle  erkek...

Bir de Eliaçık ya da Yaşar Öztürk gibi  aykırı (!) sesleri hep ikinci plana atmışım. Kızıyorum bunun için kendime. Oysa Kuran'ın kendisi hariç her şey yorumla karışık gelmiş bize. ( Onlar da kaynaktır elbet ama Hadisler mevzusuna girmiyorum şimdi.)




                           islamda-kadin-uzerine-dogru-bilinen-10-yanlis

4 yorum:

  1. Kendine kızmakta haklısın bencede. Ah be Narda eliaçık ama özellikle rahmetliyi ıskalar mı insan :( Kitabımızda insanı rahatsız edecek hiç bir şey yok. Tüm sıkıntı uygulamada bilinçli manipüle edenlerde. Yaşar hocanın videolarını izle kitaplarını oku. Ya da hiç birini yapma sadece mantığını kullan bir acaban olduğunda. Mantığın ne söylerse emin ol Kuran'da onu söyler.iyi geceler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Kuran'da mantık ve adalet dışı bir şey yok. Akletmez misiniz diye neredeyse her ayette soran bir kitap... Teşekkürler yorumun için:)

      Sil
  2. Harika bir paylaşım Narda'cım, çok güzel yazmış, açıklamış Eliaçık, çok çok okunup iyice anlaşılır inşallah:)).. sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. İnşallah. Aklimizi kullanmaktan kaciyoruz adeta toplum olarak...

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)