LADY DİANA'LIKTAN PRENSESLİĞE GEÇTİĞİM GÜNÜN ERTESİ

Kulaklığımı mini telefonuma takıp kapıya yöneldim.
Fizik tedaviye giderken giyerim diye aldığım ucuzundan spor ayakkabılarımı geçirdim ayağıma. Hışımla bağlarını çektim, sıkıladım.


Baykuş küpelerim, taytım ve saçaklı şalım... Üniversitenin ilk yıllarına dönmüş gibiydim bu halimle. İğrenç doksanları tekrar ettiğimi fark etmeyecek kadar boğulmuşum. (Evet, görünüş benim için çok çok önemli. Hayat pratiğimdeki önemli çelişkilerimden biri) Yürü babam yürü. 

Öfke... beni boğuyor. Neden insanlar başkasının adına rahatça konuşup ahkam kesebiliyor bu memlekette! Herkesin bildiği Kaf Dağını aşmış, herkesin burnu o dağda pencere! 

Hangi işle ya da kiminle mutlu olacağımı benden iyi mi biliyorsunuz? Ya da hangi masal dünyasına yollamaya çalışıyorsunuz beni, o kadar mı seviyorsunuz ya da sevmiyorsunuz? İki zıt şeyi aynı gün hatta saat içinde savunabilen yaratıklar sizi! .. Bir de bunların mazeretli olanları var, ama bir noktadan sonra o da tahammül sınırlarını zorluyor. 

Ne cesur kadınmışsın sen ya hu,  dediydi de gülüp geçmiştim, normal ve sıradan sanıyordum yapıp ettiklerimi. Hatta azımsıyordum. Vay be, ne çok hakkımı yemişim kendimin.

Ups!Daha çok yazacaklarım vardı ama vazgeçtim. 
....


Bu arada, bir yayınevinden cevap bekleme süresi minimum bilmem kaç aydır haMfendiler, beyfendiler. Bilmeyenler öğrensin; sonra yok Narda demedi de, şey etmedi de... anlamam.


.............

Not: Güzel kalpli ve güzel gülüşlü inatçı keçilere mesajımdır; sıkıca sarılın sevdiğinize, bellerinden kavrayın. Hayat her an bitebilir.

Au revoir canlar.
........
Giderken dinle : Set Fire To The Rain



11 yorum:

  1. Şu prenseslik tahmin ettiğim şeydir inşallah . Lakin biraz atarlanmışız , merakımı celbetti .. Dur sakın anlatma , ayaküstü olmaz :)

    YanıtlaSil
  2. Cuma günü üç saatini alırım, ona göre. Kek benden, poğaça senden :)

    YanıtlaSil
  3. İki zıt şeyi aynı gün savunabilen yaratıklar. Birsini anımsattı siyaset dünyasından adını yazmayımda başınız ağrımasın Narda.zaten arif olan anlar

    YanıtlaSil
  4. "Lady" vardı. Kenny Rogers söylerdi. Doksanlı yıllarda çok dinlerdik.

    Yayınevlerinin editörleri genellikle geri dönüş yapmazlar. Olumsuz yanıtların çoğu nezaketi elden bırakmamak içindir. 3 T kuralı sadece bürokraside değil, her yerde geçerli.

    YanıtlaSil
  5. Severdim o şarkıyı.
    Bilmem mi o yayinevleri ve editorlerini:) Kici kirik dergicikler bile bir nezaketten yoksunlar:)

    YanıtlaSil
  6. Bu arada 3T de neyin nesi?:)

    YanıtlaSil
  7. Ooo yayın evinden cevap bekliyoruz demeeek, yaşasıın, hayırlısı Narda'cım, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)evet evet hayırlısı Erencim:) tesekkürler

      Sil
  8. Talep, Takip, Tavassut (Torpil)

    Bu üçlünün son halkası olmadan hiçbir yerde hiçbir iş bitmiyor neredeyse. "Fena Çocuklar Zamanı" isimli bir kitap var mesela. Alıp inceleme fırsatım oldu. Tekin Yayınevi o kitabı nasıl bastı cidden meraktayım. Ama işte 3T kuralı var dedik değil mi? 3.T'n sağlamsa bu ülkede her kapı kolayca açılıyor Narda. Bürokraside de, yayın sektöründe de durum böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef, o son T ülke olarak bizi bu berbat halde bırakan...O kitabı araştıryaım bakayım ben de :)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)