YAVAŞLIK

Üniversitenin ilk yıllarındaydı. Bir arkadaşımın ablasının kitaplığında Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği vardı. Kitabı elime aldım, "şey" dedi, "ben henüz bitirmedim ama okumasan da olur bu kitabı."

Neden diye sordum, açık etmedi. Bir ara kitabı karıştırınca müstehcen yanları yüzünden kitabı tavsiye etmediğini-edemediğini anladım.

Yavaşlık'ta da aynı cinsel sos mevcut, pat diye karşına çıkıyor, felsefe  yaparken.

Yavaşlık, düşünce kitabıymış gibi başlıyor, sonra bir romana dönüşüyor sanki. Kitabın başarısı bu bence. 

Günümüzün hız kavramına değinmesi (kitabın  ilk yayın yılı 1995) ise benim için önemliydi elbet.

İlk üç sayfayı fotoğrafladım:





8 yorum:

  1. O kadar methini duydum ama okumamıştım, ilginçmiş, arkadaşına katılıyorum içi fazla cinsellikle dolu kitapları sevmiyorum...

    YanıtlaSil
  2. Var Olmanın Dayanılmaz Hafifliği'ni ben beğenmiştim. Kitabını bitirdikten sonra filmini izledim ama beğenmedim. Yazarın Gülünesi Aşklarını okudum ve tavsiye ederim çok güzel öykülerden oluşan bir kitap. Öyküleri okurken yüzünüzdeki tebessüm hiç yok olmuyor:) Ben Milan Kundera'nın kalemini seviyorum. Yavaşlık'ta okumak istediğim bir eser.

    YanıtlaSil
  3. var olmanın dayanılmaz hafifliği'ni arkadaşımın kitaplığından gizlice alıp sadece cinsellikli kısımlarını okumuştum. ergenlikti belki. tekrar(!) okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki :) Ben de okumadım henüz. Yavaşlık'ı sahafta görünce almıştım Kundera'ya başlamak adına.

      Sil
  4. Ben başka bir kitabı mı okudum yahu ? Varolmanın dayanılmaz hafifliği ? hayır filmi fazla "cüretkardı" belki ama, roman..bilemedim.neyse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabın hepsini okumamıştım, okuduğum kısımları öyleydi. Yavalşık'ta da "libertin"leri anlattığı kısımlar yine öyle. Bana göre tabii :)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)