Ben saygı gösteriyorum inanmayışına,, sen de inandığıma saygı göster!

5 yorum:

  1. İyi bayramlar arkadaşım, bence bu inanca saygı göstermek- göstermemek meselesi değil, hayvanların kurban edilirken önce ayaklarının kesilmesi, vinçlere asılması, işte sopayla dövülmesi vs. gibi her bayram tv ekranlarında gördüğümüz olayların olmaması için tedbir alınması meselesi.
    Yoksa kimsenin kimsenin inancına bir şey dediği yok....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes senin gibi değil ki, maalesef birey insanın yaptığı hataları bir dine,inanca mal edip inancı kötülüyorlar. Benim sinirlendiğim bu. Elinde bir kullanma kılavuzu var, ona bakarak bir buzdolabını monte etmeye çalışacaksın. Ama sen beceremiyorsan buzdolabı ya da kılavuz yanlış demek mi gerek yoksa ben neyi eksik yapıyorum demek mi?

      Sil
    2. valla ben biliyorsun zaten et yenmesine bile karşıyım, tüm ailem yiyor hepsi etobur ama tutup aileme yemeyin lan deyip, onlarla kavga etmiyor ya da küsmüyorum. Kurban olayı da böyle benim için.
      Bugün facebookta bir arkadaşımın kurbanla ilgili daha doğrusu Leman Sam'la ilgili olaya ilişkin bir paylaşımına hiç tanımadığım (benim arkadaş listemde de olmayan)biri yorum yapmış, merak edip o yorum yapana tıkladım, bir de ne göreyim adam aldığı kuzunun sağ iken resmini çekmiş, sonra da kuzunun öldükten, parça parça parçalanmış kanlar içindeki resmini çekmiş, ikisini yanyana koymuş, üste de
      "bu ilk hali, bu da son hali" diye başlık yazmış.
      Valla dehşete kapıldım. 30- 40 kişi de beğenmiş, Allah kabul etsin filan demiş..
      yani bir adamcağız da (gazetede okudum) 3 ay mı ne önce aldığı kuzuyu 3 ay içinde kendisine çok alışınca kıyamamış kesmemiş, gitmiş bayram günü bambaşka bir kuzu alıp onu kurban etmiş, o kuzuyu ise hiç kesmeyecek sanırım.
      Yani ne diyeyim bilmiyorum bir inanç için bile olsa insanın bir canlının ilk hali, son hali diyerek sanki zevk alır gibi facebook sayfasına koyması Leman Sam'a hak verdirtti bana. Sonra düşündüm neden kafa kesenler hep Müslümanlardan çıkıyor? Hakikaten zevk alıyor gibiler, yani çocukluktan beri bir canlının kafasının kesildiğini, parçalandığını göre göre ruh hastası mı oluyorlar acaba? Yani bu kurban olayının böyle psikolojik tıbbi vahim sonuçları da olabilir. Bunları da gözönüne almak gerekir diye düşünüyorum.
      Bir eti markette jelatin içinde almak başka, çocuk o etin mesela kıymanın nasıl o hale geldiğini görmüyor, ilk halinin canlı bir kuzu olduğunu bilmiyor en azından çocukken ama bir de gözünün önünde cereyan etmesi var...:(

      neyse çok uzun oldu...bu konu bence enine boyuna tekrar düşünülüp başka bir şekilde yapılmalı...çocuklar görmeden...ama hala evlerin garajlarında kesiliyor bizim apt. arkasında vardı mesela...

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Ben genel anlamda yazdım ama kurban bayramına denk gelince özelde o mesele oldu...Löp löp yediğimiz tavukların, danaların nasıl kesildiğini bilmiyorlar galiba entegre tesislerde. Japonların balinaları, Kanadalıların fokları, İspanyolların boğaları katledişiyle karıştırııyorlar bazı şeyleri. Müjde hanıma dediğim gibi insanlar ibadet edeceğim derken onun kurallarına uymayıp eziyet ediyorlarsa o onların yanlışı.

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)