Ne çok öykü var şu mahallede bile. Hele bazıları Dostoyevski'ye layık.
Mahallenin öyküleri deyince Yedi Tepe İstanbul geldi aklıma.
Ne güzel diziydi o. Her bölümünü sabırsızlıkla beklerdim. Oradaki gerçekliği, samimiyeti,inceliği anlatmak kabil değil
sanki. Bilmeyenler bilenlerden, olmadı Google hazretlerinden öğrensin deyip
günün şaheserini Vedat Milor kıvamında değil de sonradan gurme kıvamında
ekliyorum. Özgeçmişimin "skills" kısmına ekleyeceğim de aşçılığımı. Yok
yani, yeğenlerimin gözünde "yazar" olmaktan memnunum da arkamdan teyzeniz
yemek yapamıyor diyenleri utandırmam lazım. Çok pis hırs yaptım :p
Ha, sonraki hedefim Büryan pilavı :)
Ta tam, karşınızda avcı böreği. Kolay bir tarif gerçi ama inanın onun da püf noktaları var. Ben yaptım diye söylemiyorum çok da güzel oldu ha:) |
Eline sağlık Nardacım harika görünüyor, ben de bir deneyeyim:) bu arada küçük bir itirafcık; bugüne kadar blog ismini hep 'mavi kalem (yazdığımız kalem)-dekiler' diye algıladım:))
YanıtlaSilKolay ama lezzetli bir tarif, ben TRT'deki Açık Büfe programından almıştım, tavuklu ve kabaklı :)
Silİlk zamanlar Türkçe'nin imkanı ile iki türlü de olabilir diye düşünüyordum ama son zamanlarda kale olan anlamına daha yakın buluyorum burayı. O yüzden ingilizce olarak da yazdım blog başlığını. Çok dikkatlisin :)
emeğine sağlık :)
YanıtlaSilSorma hırslandım epey, ayrı bir blog mu açsam yemek üzerine, enişte beylere nispet olsun diye :p
Silolur bence , yemek yapmak başka bir şey , yaptıkça yapası yedikçe yiyesi gelir işte...Enişte beyler?
SilYa da yemek bloglarına misafir yazar olsam :) Enişte, arkamdan yeğenlerime beni kötülemek için yemek yapamıyor diyen enişte:)
SilKonuk yazar olayım diyorsun , olurrrr.Kendinde açsan olur hem kendi evrimini izlemiş olmak için müthiş arşiv olur.Hı O enişte, tamam...Onlara nispet yapabiilriz :D
SilYazarak çok daha iyi gelişildiğini ben de blog açınca bir kez daha anladım. Blog da yazarım, yemek de yaparım dersen yaparsın. O kadar ;))
YanıtlaSilHer şey insanın kafasında bitiyor azizim :)
YanıtlaSilBi kere o büryan kebabı..ayrıca getir de test edelim. Ne malum lezzetli oldukları?
YanıtlaSilBu kebabın yanında servis edilen pilav (büyük ihtimalle :p)
SilMalum malum da, bir sana değil işte :)
Bir türlüayarlayamadınız ki geleyim getireyim. Kabahat sizin.
alla alla.. 1803/2 sokak bostanlı... in nergiz tren istasyonunda alo, de alalım. hanımefendi kırmızı halı istiyor galiba.:P
Silyok firuze halı istiyom.
Silpazartesi