En mutlu meslekler

B. Radyoloji merkezindeyiz. NTV açık. Haber: Çalışan-meslek mutluluğu anketi yapmışlar.
En mutsuzların başında bankacılar, aşçılar ve  veterinerler geliyormuş...

En mutlu ilk meslek, serbest meslek sahipleri, yani kendi işleri olanlarmış.Sonraki sıralarda öğretmenler ve mühendisler geliyormuş.

Öğretmenler? Mühendisler? Peh.
Mutlu olsalar kaç yazar, ülke bir gıdım ileri gidemezken.





6 yorum:

  1. ilginç.. şaşırdım sonuca.. ben en mutsuzlar olarak görüyorum onları..
    size katılmamak mümkün değil..
    bir toplumu bir ülkeyi ileriye götürecek en önemli iki meslek grubu..yazık.. hem saygınlıkları hem kıymetleri çok azaldı..

    YanıtlaSil
  2. Benimse bakışım değişti bu mutlu meslek olayına. Şöyle ki; en güzel meslekler bile insanların ahlaksızlıklarının tavan yapmasıyla yapılamaz halde maalesef! En mutlu meslek, emekli olmayı becerebildiğin meslek netekim ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru söylüyorsun, sorun mesleklerde değil insanların iş yapma ahlaklarında, bütün olarak ahlaklarında.... Yaptığı işle değil ayak oyunlarıyla biryerlere gelenlerden başlayabiliriz mesela... Püf.. Sabredebilenlere, başa çıkabilenlere gıpta ediyorum doğrusu böyle iş ortamlarıyla. Ben hep kriz geçirip işten çıkıyor(d)um.

      Sil
  3. Öğretmenlerin mutlu olduğunu öğrenmek tuhaf geldi. Ben, evet, sevdiğim bir branşı sevdiğim bir yerde uyguladığım için mutluyum ancak çevremdeki öğretmenlerin %90'ı mutsuz. Herkes mecburen öğretmen olmuş durumda. Anketin güvenilirliğini sorguluyorum şu an.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir noktaya parmak bastın öğretmenim, herhalde mutlu azınlıklar mahhallesinde, özel hocalara, mürebbiyelere filan sordular :)

      Sil

Ölümü görün yazın bir şeyler, üşenmeyin.
E, üşenmeyin dedik ya:)